Koliko možete da zaradite ako izdajete stan u Novom Sadu?

Tržište nekretnina

Koliko možete da zaradite ako izdajete stan u Novom Sadu?

Interesovanje za život u Novom Sadu je sve veće iz godine u godinu. Osim studenata koji su najbrojniji zakupci, još jedna činjenica utiče na ovaj trend - to je razvoj poslovnog sektora, posebno IT segmenta. Zato izdavanje stanova u Novom Sadu može da bude unosan posao, ako znate kako.

Da li je vaša nekretnina blizu fakulteta?

Najtraženiji krajevi u Novom Sadu za iznajmljivanje su, po redosledu, Stari Grad, Grbavica, Limani, Podbara, Detelinara, Rotkvarija. Najtraženiji su manji stanovi, garsonjere i jednosobni stanovi, zbog manjih mesečnih troškova koje stvaraju. Zato takvi stanovi izazivaju veliko interesovanje i brzo se izdaju.

Na primer, ako imate mali stan na Grbavici, onda nemate problem. Centar grada je dostupan peške i blizina fakulteta će vašu nekretninu učiniti potpunim hitom među najbrojnijom podstanarskom populacijom - studentima. Garsonjera na Grbavici u 2020. godini mesečno može da vam donese 140 – 220 evra, a jednosoban stan od 200 do 250 evra. Veći stanovi podrazumevaju veću cenu. Slične cene i zainteresovanost važe i za omiljeno novosadsko naselje, Limane, koji kao i Grbavica, imaju sličnu lokaciju, kao i mnoge sadržaje koji su neophodni za udoban život. Računica je jednostavna: kao vlasnik malog stana u ova dva naselja, možete da zaradite od 1680 do 3000 evra godišnje.

Manje se traži Novo Naselje, Telep i Adice jer su ta naselja udaljenija od centra. Nekretnine u tim naseljima uglavnom preferiraju porodice zbog niže cene zakupa. Manji stan na Detelinari i Novom naselju može da vam donese oko 1800 evra godišnje, jednoiposoban oko 2400, a dvosoban na Detelinari 2700, a na Novom naselju 2500 evra.

Tajming je bitan

Naravno da izuzeci postoje, ali pravilo je da je početak sezone masovnijeg izdavanja stanova na proleće. Novi Sad je univerzitetski centar, tako da su najbrojniji podstanari upravo studenti. Ako želite da nađete studente kao zakupce, budite spremni da ih “uhvatite” od juna kad počinju da traže stan, pa sve do oktobra, kad akademska godina počinje. Dobre strane izdavanja studentima je da su oni tu minimum četiri godine i da, ako im stan odgovara, neće ga se lako odreći, a ako moraju/žele da promene nekretninu, uvek mogu da preporuče vaš stan sledećim podstanarima. Uz studente možete da računate na sigurne stanare i siguran izvor prihoda.

Saveti iskusnih u izdavanju stanova

Da biste ostvarili maksimum potencijala svog stana za izdavanje, najvažnije je da ponudite nekretninu koja je konkurentna, odnosno prilagođena zahtevima savremenog doba. Stan koji nudite na tržištu treba da poseduje klimu, kvalitetnu stolariju, kablovsku televiziju, internet i dobar nameštaj. Iskustva na tržištu nekretnina govore da se više izdaju namešteni ili polunamešteni stanovi.

Drugi savet je da prilagodite cenu i da uzimate depozit samo u iznosu jedne mesečne kirije a ne više mesečnih kirija. Da, treba da tretirate izdavanje stana kao posao, ali i da budete svesni da zavisite od druge strane i da treba zakupce da tretirate kao poslovne saradnike. Ako odlučite da povećate kiriju, red je da zakupce obavestite na vreme, a ne da ih stavite pred svršen čin.

Treći, zlata vredan savet je da obavezno potpišete ugovor o zakupu. To je tipska forma na kojoj zapisujete stanje u kojem je stan predat na korišćenje i dužnosti, prava i obaveze obe strane. Ugovor o zakupu je pravosnažan bez overe kod javnog beležnika, samo uz potpise, a može da preduhitri mnoge stresove i nesuglasice u budućnosti. Sve što ste se dogovorili i zapisali, obe strane treba da poštuju.

Četvrti savet je da nađete poslovnog partnera. Krajem prošle godine, najinovativniji servis za promet nekretnina je lansirao uslugu izdavanja stanova u Novom Sadu. Ako želite da budete uspešan zakupodavac, obratite se City Expertu. Sem najbolje i najpotpunije multimedijalne prezentacije nekretnine na tržištu koju će oni napraviti za vas, možete da računate na veliki broj pregleda oglašene nekretnine. Razlog za to je novina koju su upravo oni uneli na tržište u Novom Sadu, a to je da zakupci NE PLAĆAJU PROVIZIJU.

Želimo da vam uz City Expert posao procveta!

Želite da izdamo Vašu nekretninu u naredna 3 dana?

Prepustite izdavanje profesionalcima. Za više informacija popunite formular ispod i očekujte uskoro naš poziv.

City Expert
Najniža provizija na tržištu za vlasnike stanova
Izdajem stan u Beogradu