10 ideja za dekoraciju spavaće sobe

Uređenje stana / Saveti

10 ideja za dekoraciju spavaće sobe

Kada je reč o uređenju enterijera, većina nas razmišlja o zajedničkim prostorijama, poput dnevne sobe ili kuhinje, dok je spavaća soba često zapostavljena. Potpuno neopravdano, s obzirom na to da se radi o mestu za odmor i obnovu energije – preko potrebne za obaveze koje donosi novi dan! Pogledajte naše predloge koji će učiniti da vaša soba za odmor zasija!

Osvetljenje i proporcije

Izaberite lampu u odnosu na veličinu kreveta. Visoke lampe idu uz raskošnije, dok je za niži krevet bolje odabrati manju lampu.

10 ideja za dekoraciju spavaće sobe

Ideje za bojenje zidova

Upotrebite različite varijacije svoje omiljene boje za slojevit utisak enterijera. Boje zidova mogu biti tamnijeg tona, a pokrivači i prostirke svetlijeg tona iste boje.

Dekorativni jastuci za udobnost i lepši utisak

Samo jedan par jastuka može učiniti da enterijer izgleda oskudno. Upotpunite utisak sa nekoliko dekorativnih jastuka različitih boja, koje u kontrastu mogu doprineti raznovrsnosti.

10 ideja za dekoraciju spavaće sobe

Pametno korišćenje prostora

Zidne police i lampe pričvršćene za zid ostavljaju više slobodnog prostora za druge predmete, a jednostavne su za montiranje.

Trik za više svetlosti u prostoriji

Ako imate malo prozora i ne dobijate dovoljno svetlosti u spavaćoj sobi, okrečite plafon svetlijom bojom u odnosu na zidove i prostorija će delovati prostranije.

Male promene za veliki učinak

Ukoliko biste želeli da unesete neku novinu, ali vam budžet ne dozvoljava velike promene enterijera i nov nameštaj, nabavite novu posteljinu i osećaćete se kao da ste legli u nov krevet.

10 ideja za dekoraciju spavaće sobe

Detalji koji daju poseban šarm

Prazni zidovi mogu delovati sumorno. Uramljene fotografije ili stari filmski posteri upotpuniće utisak koji ostavlja pogled na vašu spavaću sobu.

Zavese za igru svetlosti

Nove zavese mogu u potpunosti izmeniti izgled prostorije. Poslužite se tamnijim zavesama kako biste mogli da kontrolišete količinu sunčeve svetlosti koja dopire do sobe, ali i da uskladite boje sa drugim predmetima u njoj. 

Ogledalo za vizuelno veći prostor

Iako deluje očigledno, mnogi zaboravljaju koliko obično ogledalo može da utiče na enterijer prostorije. Ogledala su ujedno praktična, ali i lep ukras koji će doprineti estetici vaše spavaće sobe.  Osim toga, ogledala mogu vizuelno povećati male prostorije.

10 ideja za dekoraciju spavaće sobe

Tepih koji unosi živost enterijeru

Dobar način da unesete živost u sobu jeste tepih jarke boje, naročito ako njom preovladavaju tamnije nijanse. Ubacivanjem svetlije prostirke napravićete dobar kontrast u odnosu na nameštaj i stolariju.

Ukoliko su vam se dopale ove ideje, posetite naš sajt i odaberite savršenu spavaću sobu, spremnu za uređenje baš po vašem ukusu!