Uređenje dečije sobe - kreativni i korisni saveti

Uređenje stana

Uređenje dečije sobe - kreativni i korisni saveti

Stvaranje prostora za igru i rast vašeg mališana može i trebalo bi da bude zabavno iskustvo. Međutim, može vam predstavljati izazov jer na kraju krajeva, lepa i funkcionalna soba koju će vaše dete voleti sada i u godinama koje dolaze je prilično težak zadatak.

Ovaj koristan skup ideja i saveta za profesionalnu dekoraciju je upravo dizajniran da vam pomogne da identifikujete kako trenutne želje tako buduće potrebe vašeg deteta, omogućavajući vam da postignete onu veoma važnu ravnotežu između praktičnog i lepog. Bez obzira da li počinjete od nule ili se nadate da ćete poboljšati postojeći prostor, ovde ćete sigurno pronaći inspiraciju za sobu vašeg mališana.

Kada su u pitanju dečije sobe, treba se držati dobro poznate rečenice manje je više. Ukoliko je dekoracija jednostavna, a nameštaj na minimumu, stvorićete više prostora za igru i obezbedićete neutralno platno koje se lako može dopunjavati kako vaše dete raste.

Minimalizam

Uređenje dečije sobe - kreativni i korisni saveti

Ovaj jednostavan, ali simpatičan Pinterest pronalazak stavlja igru na prvo mesto, pružajući puno otvorenog prostora. Krevet na nivou poda može poslužiti kao prostor za igru dok vam krevet na spratu može uštedeti prostor. Moderna ograda staviće bezbednost vašeg mališana na prvo mesto a igračke koje će se naći na vidnom mestu mogu poslužiti kao šarmantni dodaci koji oplemenjuju životni prostor

Zabava na prvom mestu

Uređenje dečije sobe - kreativni i korisni saveti

Da biste napravili sobu koju će vaš mališan voleti, pokušajte da se fokusirate na stvar koju oni najviše vole da rade - da se igraju!

Sa ljuljaškom u zatvorenom prostoru, merdevinama od konopca i ugrađenim zidom za penjanje, ovaj slatki dragulj sa Pinteresta stavlja naglasak na zabavu bez žrtvovanja stila.

Ukoliko želite da dodate element zabave svom dizajnu, razmislite o tabli na zidu ili umetničkoj galeriji u kojoj vaše dete može da prikaže svoju kreativnost., tobogan za krevet na sprat predstavljaju odličnu opciju, podstičući igru dok pomažu da se sagori sva ta dodatna energija pre spavanja.

Udvostručite prostor za skladištenje

Uređenje dečije sobe - kreativni i korisni saveti

Sa decom dolazi i previše stvari. Potrebna vam je pomoć da savladate nered? Kuke, držači za knjige na zidu, sanduci za odlaganje ispod kreveta i nameštaj sa ugrađenim skladišnim prostorom su odlične opcije i mogu udvostručiti vaš prostor za skladištenje.

Soba kao bojanka

Uređenje dečije sobe - kreativni i korisni saveti

Deca vole šarenilo, ali izbor prave boje može biti težak zadatak. Naravno, vašem mališanu sada može biti omiljena zelena boja, ali to ne znači da će tako i ostati neki duži vremenski period, samim tim trebalo bi dva puta razmisliti da li bi bilo pametno kupovati nameštaj jarkih boja.

Dugoročno rešenje bilo bi da prostor bude ispunjen svetlim i neutralnim komadima nameštaja, dok će vesela dekoracija na zidovima imati ulogu da doda neophodno šarenilo u životni  prostor vašeg mališana.

Mali genijalci

Uređenje dečije sobe - kreativni i korisni saveti

Ukoliko imate dovoljno prostora u domu, radni prostor prilagođen deci je obavezan. Ako svom detetu obezbedite mesto za bojenje i stvaranje, ne samo da će biti zauzeto, već može pomoći i u njegovom fizičkom i mentalnom razvoju. Kada je vaše dete bude starije, lični radni prostor može vam dobro doći, nudeći mirno mesto za učenje i obavljanje domaćih zadataka.

Kutak za maštu

Uređenje dečije sobe - kreativni i korisni saveti

Svi moramo da pobegnemo s vremena na vreme, a kutak za čitanje je odlično mesto za kvalitetno provedeno vreme nasamo. Dodatna prednost je jer podstiče vašeg mališana da se sklupča uz dobru knjigu!

Ovaj udoban kutak, primećen na Pinterestu, ima sve što je potrebno da sa vašim mališanom provedete kišni dan u zatvorenom prostoru. Uhvatite miran trenutak sami ili pozovite drugare.

Miljana Veselinović
Miljana Veselinović
PR menadžer
Uhvati dan, živi trenutak
Prodaja stanova Beograd
Izdajem stan u Beogradu