Vreme je za novi početak

Dešavanja u Beogradu

Kineska Nova Godina - Vreme je za novi početak

A ne, nismo još proslavili sve. Kineska Nova godina je došla u subotu, 25. januara. Po zapadnom konceptu života, Nova godina se slavi par sati pre nego se kazaljke poklope, i par sati posle. I to je to, jedan broj više. Kao i obično, istočnjaci razmišljaju potpuno drugačije, pa Nova godina nema fiksan datum, a slavlje ne traje samo jedno veče: ovaj dan označava početak višenedeljnog slavlja pod nazivom “Lunarna Nova godina” ili “Početak proleća”. 

Da bismo vam približili značaj ovog praznika za Kineze, potrebno je da ga uporedimo sa super kombinacijom svih najznačajnijih praznika: kao kad bismo u Srbiji proslavljali Novu godinu plus Božić plus sve slave odjednom. To je vreme radosti i okupljanja porodice uz mnogo fine hrane, pića i običaja.

Kineska Nova Godina - Vreme je za novi početak

Kineski festival svetla

Ako želite da osetite duh tradicije i simbolike drevne Kine, posetite drugi po redu “Kineski festival svetla”. Kao i Nova godina, festival ima ulogu da unese novu svetlost i radost u naše živote. Ove godine, pored Beograda, prvi put se dešava i u Novom Sadu. Od četvrtka, 23. januara, Novosađani mogu da uživaju u magičnim svetlosnim instalacijama u Limanskom parku, a Beograđane lampioni čekaju na Kalemegdanu.

Izložba će trajati do 16. februara, ulaz je besplatan, a lampioni će biti upaljeni svako veče od 17 časova. Prošle godine smo imali priliku da uživamo u svetlosnim instalacijama čiji su nazivi bajkoviti kao i utisak koji ostavljaju: Čudesni jelen, Panda, Godišnja doba, Šapat pingvina… tako da jedva čekamo da vidimo šta su ove godine spremili za nas. 

Kineska Nova Godina - Vreme je za novi početak

Zvezde poručuju

Nova kineska godina je u znaku pacova. Kao prvi znak u kineskoj astrologiji, pacov označava pravi trenutak za nove početke na svim poljima – od ljubavi do karijere.

Kineska godina pacova biće prosperitetna i srećna za većinu znakova, a posebno za one koji pažljivo planiraju pre nego što započnu nešto novo. Naime, 2020. godina će biti odlična za kupovinu nekretnina, pokretanje poslova i ulaganje novca u dugoročne projekte.

Ako sve ovo proročanstvo protumačimo iz našeg ugla, odlična je godina da kupite stan u Beogradu ili Novom Sadu ili počnete da ga izdajete u Beogradu ili Novom Sadu uz City Expert: najbolji servis za promet nekretnina u zemlji. Srećno vam bilo!

City Expert
Izdajem stan u Beogradu
Prodajem stan u Beogradu