Januar u Novom Sadu

Dešavanja u Novom Sadu

Januar u Novom Sadu

Januar je počeo sa vatrometom i poljupcima u ponoć, a nastavio je u istom tonu. Već prvog januara organizovane su reprize dočeka, pa oni koji imaju snage mogu da nastave sa slavljem. Ako želite da prvi januar provedete mirno i kod kuće, apsolutno vas razumemo, ali nemojte da lenčarite predugo već se posle par dana odmah aktivirajte! Čeka vas puno lepih događaja ovog januara u Novom Sadu.

Božićna radionica

U petak, 4. januara u 11h u Muzeju grada Novog Sada organizovana je kreativna radionica za decu sa temom „Božićna priča“. Na radionici će biti prikazan crtani film božićne tematike, a zatim će deca učestvovati u zajedničkom projektu crtanja božićnih motiva i priča. Tokom crtanja, organizatori će animirati decu i upoznati ih sa tradicijom i običajima.

Filmovi iz sveta mašte

Napolju je hladno, ali je u bioskopu toplo! Iskoristite par slobodnih dana i pogledajte neke od zabavnih filmova iz sveta fantastike. Tu je Razbijač Ralf animirani film o junaku koji „razbija“ internet i kreće se kroz digitalni svet. Kada poželite da se sklonite od društvenih mreža i računara, pogledajte film Bela i Sebastijan 3. Ovo je priča o prijateljstvu između dečaka i psa, o ljubavi koja prevazilazi sve granice. U bioskopima vas čekaju i Petar Pan, Spajdermen, Akvamen i Grinč koji se i ove godine trudi da ukrade Božić.

Spoj medija: muzika i knjige

U januaru se nastavlja serija koncerata u knjižari Bulevar Books koja se nalazi na Bulevaru Mihajla Pupina 6. Na koncertima u ovoj knjižari posetioci imaju prilike da uživaju u jedinstvenoj intimnoj atmosferi i u kvalitetnoj muzici. Prvi koncert u januaru će održati Stray Dogg, petočlani amerikana bend koji svojim melodijama i tekstovima ističe ono najlepše i najiskrenije u ljudskim emocijama. Njihov koncert je u petak, 4. januara.

Doček 7527

Ove godine, pored Nove godine 31. decembra, slavimo i Pravoslavnu novu godinu 7527. po redu! Na čak 40 lokacija 13. januara slavimo različitost, bogatstvo kulture, muzike, kreativnost i zabave. U Sinagogi će nastupiti Roman Simović, koncert-majstor londonske filharmonije, dok će u Srpskom narodnom pozorištu Robi Lakatoš oduševiti publiku svojom fuzijom džez, klasične i mađarsko-romske muzike. U sali NIS-a nastupiće Lena Kovačević, dok će u Spensu nastupiti Partibrejkers i Ritam nereda. U celom gradu će biti koncerti, žurke i svirke, pa iskoristite ovaj dan da uživate u slavlju, bez obzira što je sutradan ponedeljak.

Antigona 1918

U Srpskom narodnom pozorištu, 24. januara biće premijerno prikazana predstava Antigona 1918 u režiji Milana Neškovića, prema tekstu Maje Todorović. U pitanju je jedno sasvim novo viđenje ove antičke tragedije, gde je radnja smeštena u 1918. godinu i fokusira se na vreme, raspoloženje i život posle rata koji menja svaki segment društva. Glavni motiv za ovakvu predstavu je dovođenje u kontekst pozadine ove predstave i „srpskog mentaliteta“ u čijem sučeljavanju možemo da uvidimo da moramo da učinimo sve u svojoj moći da se istorija nikada ne ponovi.

Žene u IT

Za kraj meseca i našeg vodiča, pozivamo vas da prijavite svoje učešće za petu po redu Women in IT konferenciju. Udruženje Biznisnova već pet godina u okviru svog centra za proaktivno poslovanje organizuje konferenciju namenjenu ženama iz svih industrija koje žele da razviju karijeru u IT sektoru. Konferencija je namenjena starijim i mlađim ženama, studentkinjama i svima koji žele da promene svoju karijeru, da učvrste stečena znanja i da dobiju pomoć i podršku. Konferencija će se održati 31. januara u Galeriji Matice Srpske u 18h, a prijavljivanje je obavezno.

Nama se dopada miks provoda, kulture i rada na sebi i svojim veštinama, jer januar je uvek optimističan i pun nove i dobre energije. Ovo je pravo vreme da radite na sebi, da započnete nove projekte, a ukoliko se odlučite da ovog meseca počnete da tražite novi stan ili kuću znajte da smo tu za vas!  Pogledajte našu celokupnu ponudu na sajtu. Dovoljan je samo jedan klik da zakažete gledanje i već ćete biti na putu do vašeg novog doma.