Do 50% niža cena kvadrata na 20 minuta od centra Novog Beograda

Nove zgrade i projekti

Do 50% niža cena kvadrata na 20 minuta od centra Novog Beograda

Cene kvadrata rastu, a ekonomski stručnjaci procenjuju da će i dalje biti na visokom, ali stabilnom nivou. Samo u poslednjih godinu dana cene kvadrata u Beogradu su porasle za 15% za stanove u starogradnji i za 30% za stanove u novogradnji, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda.

Posmatrajući Srbiju, najveći rast cena beleži se u prestonici i Novom Sadu, za njima ide Niš pa Kragujevac. Ono što se očekuje je veće učešće kreditnih kupaca zbog i dalje veoma povoljnih stambenih kredita.

Novi Beograd i Zemun cene kvadrata i do 4.000 evra

Opština u kojoj tradicionalno cene kvadrata rastu je Novi Beograd gde starogradnja košta i do 3.000 evra, a novogradnja i do 4.000 evra. Razlog za to je jer je ova opština planski građena, pa je problem sa parkingom manji u odnosu na centralne gradske opštine poput Vračara. Takođe, većina firmi nalazi se na Novom Beogradu, zbog čega se mnogi odlučuju da izbegnu gradsku gužvu, prelaženje Brankovog mosta i stacioniraju se u blizini posla. Pored Novog Beograda, opština Zemun postaje sve interesantnija zbog blizine Dunava, sadržaja koje nudi i dobre povezanosti sa ostalim delovima Beograda, pa je kvadrat na toj opštini dostigao cenu oko 2.800 do 3.000 evra.

Na samo 20 minuta od Zemuna i Novog Beograda cena kvadrata i za 50% niža

Oni koji razmišljaju dugoročno i žele da po pristupačnoj ceni kupe veći stan na dobro povezanoj lokaciji, sve češće biraju mesta u blizini Novog Beograda i Zemuna. Najveći razlog za to je cena kvadrata koja može biti i za 50% niža u odnosu na cene kvadrata na Novom Beogradu i Zemunu.

Jedno takvo mesto, koje je sve više primamljivo firmama, porodicama i pojedincima je naselje Banovci, koji se nalaze na samo 20 minuta vožnje do beogradske “Štark arene”.  Ovo mirno, porodično mesto pored Dunava prepoznali su brojni investitori zbog čega se u svakom kvartalu gradi veliki broj projekata.

Rata kredita za stan u Banovcima od 149 evra

Najskuplji kvadrat za stan u novogradnji u Banovcima kreće se do 1.500 evra što je duplo manje u odnosu na cene kvadrata na opštini Novi Beograd i oblasti oko beogradske “Štark arene”. Ukoliko se odlučite da kupite stan u Banovcima od 40 m², plaćali biste mesečnu ratu kredita ispod 149 evra.

Do 50% niža cena kvadrata na 20 minuta od centra Novog Beograda

Velike firme prebacuju poslovanje u Banovce

Novi i Stari Banovci su destinacija koja je sve više primamljiva mnogim velikim firmama zbog čega na dnevnom nivou više od 4.000 radnika dolazi iz Beograda. Autoput E-75 povezuje Banovce sa Beogradom i Novim Sadom zbog čega mnogi odlučuju da ulože u nekretninu na ovoj lokaciji. Pored blizine Beogradu i povoljne cene, razlog zašto se sve više ljudi odlučuje da kupi stan u Banovcima je prelepa priroda, blizina Dunava i miran život.

Međugradske linija na svakih 15 minuta na relaciji Beograd - Banovci

Zbog blizine Beogradu, roditelji se uglavnom odlučuju da svoju decu šalju u srednju školu u Beograd, umesto u Staru Pazovu kojoj Banovci pripadaju. Veliki broj međugradskih linija saobraća na svakih 15 minuta na relaciji Banovci - Beograd i obrnuti što omogućava nesmetano kretanje đaka i meštana.

Ukoliko želite da investirate pametno u nekretninu koja se nalazi na lokaciji sa velikim potencijalom razvoja i po veoma pristupačnoj ceni kvadrata, pogledajte novogradnje u Banovcima i na vreme uložite u svoj budući dom.

Miljana Veselinović
Miljana Veselinović
PR menadžer
Uhvati dan, živi trenutak
Izdavanje stanova Beograd
Kupite stan u Novom Sadu bez plaćanja provizije