Često postavljana pitanja iz City Expert inboxa

Saveti / Novo iz City Experta

Često postavljana pitanja iz City Expert inboxa

City Expert je na tržište nekretnina uveo novine među kojima su ozbiljna ušteda vremena prilikom potrage za idealnim stanom za iznajmljivanje ili kupovinu, kao i dostupnost svih informacija u vezi sa nekretninom. Zato smo, u našem transparentnom stilu, odlučili da na jednom mestu odgovorimo na pitanja koja skoro svakodnevno zatičemo u inboxu. Predstavljamo vam 5 vaših i naših favorita:

1. Kako to da je usluga za kupce i zakupce BEZ PROVIZIJE?

Kako to da je usluga za kupce i zakupce BEZ PROVIZIJE?

To je pre svega moguće zbog našeg načina rada. City Expert je drugačiji od drugih jer je servis za promet nekretnina koji radi preko jedinstvene platforme – sajta. Zahvaljujući tome što je posao velikim delom digitalizovan, tj. što korisnici mogu da preko sajta zakažu gledanje stana koji ih interesuje, direktno sa vlasnikom stana, i što na gledanje stana idu sami, tj. bez agenta, izdavanje stanova se dešava mnogo brže/efikasnije, što i objašnjava veliku popularnost koju smo za kratko vreme stekli među korisnicima.

Sa druge strane, zahvaljujući činjenici da su naši agenti prodaje u kancelariji, tj. kako ne izlaze na teren, oni uspevaju da obrade mnogo veći  veliki broj zahteva, nego što bi mogli da prate klijente u gledanju stanova, kao tradicionalni agenti za prodaju.

Na taj način ceo naš onlajn poslovni model postaje isplativ, i možemo sebi da dozvolimo da pružamo uslugu kupcima i zakupcima bez provizije. Takođe, proviziju naplaćujemo od prodavaca i zakupodavaca koji svoje nekretnine oglašavaju na našem sajtu.

2. Kako da zakažem gledanje stana?

Kako da zakažem gledanje stana?

Potrebno je da se registrujete na City Expert sajtu. Registracija je brza i jednostavna, u nekoliko koraka koje ćemo ovde podrobno opisati.

  1. Opcija „Registrujte se“ se nalazi u gornjem desnom uglu naslovne strane našeg sajta. Tu možete da popunite registracionu formu, formular koji vas pita za ime, broj telefona i E-mail adresu.
  2. Na E-mail adresu koju ste uneli odmah vam stiže odgovor sa linkom.
  3. Kliknite na link u mejlu i kreirajte lozinku.
  4. Sada ste registrovani na City Expert sajtu i možete krenuti u proces zakazivanja gledanja.
  5. Kliknete na dugme “Zakaži gledanje”, izaberite datum i vreme koji vam odgovaraju.
  6. Poslednji korak: Verifikacija. Sem vaših ličnih podataka, neophodno je da unesete i svoj JMBG. To nije naš hir, već je informacija koju šaljemo vlasniku.

Vlasnik mora da zna identitet potencijalnih kupaca i zakupaca, jer mora da zna ko mu dolazi u stan. Upoznavanjem Vas sa vlasnikom mi ispunjavamo svoju obavezu koju imamo kao posrednik.

Kad ste popunili sve tražene podatke, vlasnik dobija sms poruku sa vašim zahtevom za gledanjem stana. Dalje se direktno dogovarate sa vlasnikom, uz poziv naše korisničke podrške posle gledanja.

Kao registrovani korisnik, prilikom svake sledeće posete City Expert sajtu, prijavite se unošenjem e-mail adrese i lozinke i slobodno zakazujte gledanje stanova. City Expert garantuje za sigurnost vaših podataka. Vodimo računa o vašoj privatnosti i nećemo  koristiti vaše podatke u druge svrhe.

3. Zašto su cene stanova previsoke?

Zašto su cene stanova previsoke?

Ne bismo se složili da su cene previsoke, već da različite nekretnine imaju različite cene, a da one koje imaju odličan cena-kvalitet odnos, odmah budu izdate/prodate.

Takođe, važno je da znate da cenu nekretnine formira vlasnik. Naši agenti prodaje savetuju vlasnike u vezi tržišne cene nekretnine, ali od vlasnika zavisi da li će da prihvati sugestiju. Često sugestija bude prihvaćena tek kad nekretnina dugo “stoji” na sajtu ili kad se pojave zainteresovani kupci/zakupci sa svojim predlogom.

Svaka nekretnina oglašena na City Expert sajtu ima poruku: “Ukoliko je ova nekretnina na nekom drugom mestu oglašena sa nižom cenom, koju je prethodno odobrio vlasnik nekretnine, niža cena takođe važi i u našoj ponudi.” To znači da se mi ne “ugrađujemo” i ne povećavamo cenu nekretnine kako bismo bili besplatni za kupca/zakupca.

U svakom slučaju, redovno pratite City Expert sajt jer se ponuda stanova menja iz dana u dan, a ako nađete nekretninu kod koje vam se dopada sve, sem cene, obratite se našim agentima prodaje. Oni će znati da li postoji mogućnost da se posao sklopi na zadovoljstvo obe strane.

4. Da li mogu da razgovaram sa agentom?

Da li mogu da razgovaram sa agentom?

Naravno. Korisnički centar i City Expert agenti prodaje u Beogradu vam stoje na raspolaganju svaki radni dan, od 9:00 do 20:00 časova, na broju 011 44 26 000. Kancelarija u Novom Sadu radi od 10:00 do 18:00 časova, a možete da ih nazovete svaki radni dan na broj 021 3 400 400.

Za sve informacije u vezi sa nekretninom možete se obratiti vlasniku, a ukoliko su vam potrebne dodatne informacije možete se obratiti agentu.

Posredovanje City Expert online agenta se ne razlikuje od posredovanja tradicionalnog agenta, jer se u oba slučaja pregovaranje obavlja telefonskim putem. Naši online agenti pregovaraju između zainteresovanih strana u cilju zaključenja posla. Pregovori uključuju dogovaranje u vezi sa cenom, određivanje rokova predaje nekretnine, savetovanje u vezi sa određenim ulaganjem u nekretninu, kao i realizaciju pravnih i administrativnih procesa.

5. Treba mi stan na Medaku, jednoiposoban, do 200 evra i da je pet friendly...

Treba mi stan na Medaku, jednoiposoban, do 200 evra i da je pet friendly...

Kad u inbox dobijemo upit u vezi konkretnog stana koji tražite, možemo samo da vas uputimo na cityexpert.rs. Tamo se nalazi napredna pretraga po kojoj smo poznati -  meni u kojem možete da izaberete uslugu koja vas interesuje, u ovom slučaju “izdavanje stanova Beograd”, zatim “opštinu ili deo grada”, “ID nekretnine ili ulicu”, kao i veliki broj filtera koji će vam pomoći da suzite svoju pretragu.

Uz pomoć filtera možete da izaberete cenu stana, površinu, strukturu, zatim uz opciju “Još filtera” da izabrete sprat, opremljenost stana, tip grejanja, opremljenost objekta u kojem se stan nalazi, da li ima parking, da li je pet friendly, u kojem je periodu izgrađena zgrada i još neke mogućnosti.

Slobodno “označite” filtere koji vas interesuju, i jedno ili nekoliko polja u filteru. Svi filteri koje ste zadali mogu da se sačuvaju, i da, kad se na sajtu pojavi nekretnina koja odgovara filterima koje ste zadali u sačuvanoj pretrazi, vam stigne e-mail obaveštenje.

Cela pretraga je kreirana da vam omogući da lako i brzo dođete do stana koji odgovara vašim potrebama. Zato, iskoristite je da nađete “stan na Medaku” ili “dvosoban stan u širem centru” i uživajte u novom iskustvu traženja i nalaženja savršenog doma.

Kao online agencija za nekretnine imamo jedinstven pristup poslovanju i trudimo se da vam uvek izađemo u susret. Nadamo da smo uspeli da vam odgovorimo na neka od pitanja. Ako imate da vas interesuje još nešto u vezi našeg poslovanja, slobodno nam postavite pitanje ovde.

City Expert
Zaupite stan u Beogradu bez plaćanja provizije
Kupite stan u Beogradu bez plaćanja provizije