Na ovaj način nećete naći kupca ili zakupca

Saveti za vlasnike

Na ovaj način nećete naći kupca ili zakupca

Ukoliko želite da prodate ili izdate svoju nekretninu, postoje određene stvari koje moraju biti regulisane, kako bi procedura bila ubrzana i olakšana za vas i za potencijalnog kupca i zakupca. U ovom tekstu ćemo vam otkriti greške koje mnogi vlasnici prave i koje ih mogu koštati toga da svoju nepokretnost ne prodaju ili ne izdaju jednostavno i bez mnogo stresa i napora.

Nemaju svu potrebnu dokumentaciju

Ono u čemu većina vlasnika greši prilikom prodaje svoje nepokretnosti je da nema sređenu svu neophodnu dokumentaciju. Mnogi vlasnici prodaju neuknjižen stan ili stan koji je uknjižen i vodi se i dalje na prethodnog vlasnika, bez prijavljene celokupne kvadrature stana. Ukoliko želite da brzo prodate svoj stan, neophodno je da imate svu sređenu dokumentaciju, čime ćete uštedeti dragoceno vreme zainteresovanom kupcu. Kako bi prodaja tekla što lakše, City Expert agenti i pravni tim su tu da daju sve informacije oko neophodne dokumentacije čime će proces prikupljanja biće ubrzan.

Precenjuju vrednost nepokretnosti

Često su vlasnici vezani za svoju nekretninu, pa dolazi do toga da precene njenu vrednost. Nekretnina čija je cena realna u odnosu na njen kvalitet je nekretnina koja će se veoma brzo prodati. Zato je važno da vlasnici ne procenjuju sami vrednost svoje nekretnine, već da taj posao prepuste stručnim i obučenim agentima i proceniteljima vrednosti nekretnine.

Ukoliko želite da se vaša nekretnina proda brzo, agenti City Experta su tu da potpuno besplatno procene vrednost vaše nekretnina i pomognu vam u procesu prodaje.

Prodaju nesređen stan

Jedan od razloga zašto kupac odustane od kupovine stana jeste taj što stan nije očuvan i sređen. Zato je važno da vlasnici pre prodaje stana isti srede kako bi se lakše prodao.

U čemu greše vlasnici koji ne mogu da izdaju svoj stan lako i brzo?

Za razliku od prodaje, gde je najbitnije da je dokumentacija sređena i da je cena nepokretnosti realna, vlasnici koji izdaju svoj stan greše u tome što, pre svega, traže plaćanje unapred, jer nemaju dovoljno poverenja u buduće podstanare.

Zahtevaju plaćanje više kirija unapred

Postoje vlasnici koji traže od svojih budućih stanara da unapred plate više kirija, što izaziva odbojnost. Često zakupci žele da žive u tom stanu, ali nemaju mogućnosti da unapred plate šest mesečnih kirija, zbog čega odustaju od zakupa.

Stavljaju nerealno visoku cena zakupa

Kriza u Ukrajini i sve veći broj Rusa koji dolazi da živi i radi u Srbiji utiče na cene nekretnina koje su u porastu. Mnogi vlasnici se u poslednje vreme vode poskupljenjem, pa često povećavaju cenu zakupa postojećim stanarima ili stavljaju nerealnu cenu zakupa za nove stanare, što usporava proces izdavanja.

City Expert agenti su tu da procene realnu vrednost nekretnine i pomognu vlasnicima da je izdaju u najbržem roka. Često se dešava da, nakon više saveta, vlasnici ipak ostanu pri svom stavu, ali nakon što uvide da je cena zakupa ipak previsoka jer je interesovanje za nekretninu malo, odlučuju se da poslušaju savete licenciranih agenata i da koriguju cenu zakupa.

Izbirljivi su

Određeni vlasnici imaju svoja pravila - koga žele u svom stanu, a koga ne. Neki se vode ranijim negativnim iskustvom, a neki imaju takva pravila, koja se moraju ispoštovati. Tako na primer pojedini vlasnici ne žele da izdaju stan osobama sa decom, kućnim ljubimcima ili pušačima, a tu su i oni koji idu dalje i ne žele da izdaju stan samcima, već samo parovima.

Izdaju neuredan stan

Postoje i oni vlasnici koji samo žele da se njhova nekretnina izda, po bilo koju cenu, ali nemaju želje, nekada i dovoljno sredstava da ulože i urede tu nekretninu, kako bi se lakše izdala. Oni vlasnici koji žele da izdaju svoju nekretninu, po možda i višoj ceni zakupa, potrebno je da je okreče, izluftiraju, urede i kupe nov nameštaj koji će zakupcu dati osećaj topline doma i pristojnosti življenja u istom.

Želite da prodamo/izdamo Vašu nekretninu?

Za više informacija popunite formular ispod i očekujte uskoro naš poziv.