Prodajem stan Beograd - koji su koraci prodaje stana u Beogradu?

Saveti za vlasnike

Prodajem stan Beograd - koji su koraci prodaje stana u Beogradu?

Odlučili ste da prodate stan, kucate na internetu “Prodajem stan Beograd” i razmišljate šta sad?

Kako prodati stan u Beogradu na najbrži i najefikasniji način? Koje korake je neophodno napraviti kako biste to postigli?

Cene kvadrata u Beogradu su sve veće iz meseca u mesec i u prvom kvartalu u 2022. godini su se povećale za 6,6% u odnosu na isti period prethodne godine, ali dokle će tako biti?

Nemojte čekati da se uslovi na tržištu promene već oglasite svoju nekretninu na City Expert-u i osigurajte sebi efikasnu i bezbednu prodaju stana na teritoriji celog Beograda!

U nastavku teksta saznajte koji su koraci prodaje stana i kako to učiniti na najefikasniji i najbrži način, a da istovremeno budete zadovoljni sumom novca koju ćete dobiti od prodaje.

Prodajem stan Beograd - samostalna prodaja ili prodaja stana preko agencije?

Kada ste sigurni da je pravi momenat na tržištu da prodate stan u Beogradu, prvo pitanje koje sebi postavljate je kako to da uradim?

Pred sobom imate dve opcije - da se samostalno upustite u prodaju stana u Beogradu i prolazite kroz sve korake u procesu prodaje ili da angažujete profesionalnu agenciju za nekretnine koja će najveći deo posla obaviti umesto vas.

Iako se nekolicina ljudi odlučuje za samostalnu prodaju, svi koji saznaju prednosti angažovanja profesionalaca ne razmišljaju dva puta o tom koraku. Zato ćemo vas uputiti u sve pogodnosti koje ovim korakom dobijate.

Angažovanjem City Expert agencije za nekretnine dobijate sledeće:

  • Besplatna procena vrednosti nekretnine
  • Niska cena provizije
  • Konstantna podrška pravnog tima koji vam pomaže oko sve neophodne dokumentacije
  • Potencijalni kupci u najkraćem vremenskom roku

Nakon popunjavanja formulara sa osnovnim informacijama, pouzdani i licencirani agenti će u najkraćem vremenskom roku stupiti u kontakt sa vama i započeti proceduru prodaje stana u Beogradu.

Prodajem stan Beograd - samostalna prodaja ili prodaja stana preko agencije?

Vrednost po kojoj možete prodati stan u Beogradu

Kako biste znali koja je maksimalna, a koja realna cena po kojoj možete prodati stan, neophodno je da na osnovu velikog broja faktora odredite njegovu cenu. Ovo je najzahtevniji zadatak za sve one koji nisu u potpunosti upoznati sa stanjem na tržištu nekretnina u Beogradu.

Na vrednost stana najviše utiču lokacija, kvadratura i struktura stana, tip gradnje - da li je novogradnja ili starogradnja u pitanju, tip grejanja ali i mnogi drugi faktori. Zato je najbolje angažovati pouzdanu agenciju za nekretnine koja će izvršiti besplatnu procenu vrednosti nekretnine poznavajući trenutne uslove na tržištu.

Prosečna cena kvadrata u Beogradu ove godine premašila je 2.000 evra, ali ona u velikoj meri zavisi od toga koja je opština u pitanju, kao i da li je u pitanju starogradnja ili novogradnja. Najskuplji stanovi u starogradnji su u opštini Stari Grad, a u novogradnji na teritoriji opštine Savski Venac.

Kada su u pitanju najniže cene stanova, ubedljivo prednjači opština Rakovica sa najnižim cenama kvadrata starogradnje i novogradnje.

Prodajem stan u Beogradu - koja dokumentacija mi je potrebna?

Nakon što su članovi našeg stručnog tima procenili vrendost vaše nekretnine, pre nego što nastavimo prodaju stana, neophodno je da nabavite određenu dokumentaciju.

Potrebna dokumentacija za prodaju stana u Beogradu:

  • vlasnički list
  • kupoprodajni ugovor
  • ugovor o poklonu
  • ugovor o doživotnom izdržavanju
  • rešenje o nasleđivanju stana u Beogradu

Kako agencija City Expert proverava upis u katastru nepokretnosti, ukoliko stan koji prodajete nije uknjižen potrebna vam je kompletna dokumentacija od prvog do trenutnog vlasnika stana.

Prodajem stan Beograd - koji su dalji koraci?

Nakon što je naš pravni tim proverio vašu dokumentaciju, sledi fotografisanje stana i postavljanje interaktivne online prezentacije u roku od 24 časa. Veoma brzo potencijalni kupci će stupiti u kontakt i zakazati gledanje nekretnine.

Nakon što ste se upoznali sa kupcima kojima ćete prodati stan u Beogradu, porazgovarali sa njima i dogovorili se oko svih detalja sledi ozvaniženje dogovora.

Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora, koji potpisuju i kupac i prodavac i njegovom overom kod notara - proces prodaje stana je završen!

Nadamo se da ste uvideli da rečenica “Prodajem stan u Beogradu” ne mora da znači da sledi komplikovan i dugotrajan proces. Uz pomoć tima iz City Expert agencije koji će tokom celog procesa prodaje biti uz vas, uverite se zašto i sami zašto važi za najpouzdaniju agenciju za prodaju nekretnina na tržištu!

City Expert
Najniža provizija na tržištu za vlasnike stanova
Prodajem stan u Beogradu