Kakav ste zakupodavac?

Saveti

Kakav ste zakupodavac?

Da li ste Dragan ili Milan?

1. Dragan je vlasnik stana u Svetogorskoj. Nasledio ga je od bake i odmah počeo da ga izdaje. Ostavio je bakin nameštaj, izbacio malo stvari, ali ne i bakinu kolekciju tanjira koje je donosila iz celog sveta. Oni i dalje vise na zidu u trpezariji. Kupatilo je odavno trebalo renovirati, ali Dragan nikako da skupi dovoljno para ni da natera sebe da se pokrene. Zbog lokacije stana, cena je poprilična, ali Draganu tako odgovara. Sve mu je i odgovaralo do pre par godina, kad su se poslednji stalni zakupci iselili. Od tad, niko da ostane duže. I sve su neki zahtevni podstanari, zovu ga non stop: “osigurači iskaču, zameni bojler, dve ringle ne rade na šporetu” - i onda odu. Vreme prolazi, mesecima se niko ne interesuje za stan, a računi uredno stižu. Dragan polako ulazi u dugove. Ni sam ne zna šta da radi. Nije hteo, ali najverovatnije će da proda stan

Dragan

2. Milan je vlasnik stana slične strukture u Hilandarskoj. Nasledio ga je od roditelja. On je odlučio da izdaje stan i da tako stvori izvor prihoda. Pozvao je prijatelja koji se bavi uređenjem enterijera. Zajedno su smislili kako da izvedu prepravke da bi dobili savremen, “open space” prostor. Milan se malo premišljao, ali na kraju je odlučio da izdaje prazan stan. Prijavio se na sajt servisa za nekretnine City Expert i u roku od nekoliko dana dobio prve zakupce, tri mlada dizajnera. Oni koriste stan kao poslovni prostor i zadovoljni su, a Milan je zadovoljan što ima stalne stanare i što je njegova ideja o izdavanju kao stalnom izvoru prihoda “upalila”.

Renoviranje stana

Dragan je u međuvremenu prodao stan, takođe preko City Expert servisa za nekretnine, gde su ga ljubazni agenti prodaje toplo posavetovali da se reši starog nameštaja i bakine kolekcije tanjira pre slikanja za sajt. Milan je nastavio sa izdavanjem, a kad su mladi dizajneri, koji su u međuvremenu porasli u ozbiljan dizajn studio sa deset zaposlenih, odlučili da se sele, Milan je u roku od par sati, preko sajta, uspeo da nađe nove zakupce.

Milan je uspešan zakupodavac jer je shvatio dve velike istine u izdavanju nekretnine:

Ne sme biti praznog hoda

Ako nekretnina stoji prazna, ona pravi rashode, a ne prihode. Zato je neophodno da je redovno oglašava na adekvatnim kanalima i da se iskoriste sve prednosti novih tehnologija. Pored mnogih portala i agencija na tržištu, City Expert se izdvojio kao vodeći servis za izdavanje nekretnina, sa impresivnom brojkom od preko 6500 izdatih nekretnina u proteklih 5 godina.

Obavešteni zakupci su vredni

Zahvaljujući multimedijalnoj prezentaciji i iscrpnim informacijama o Milanovoj nekretnini na sajtu City Expert, svi potencijalni zakupci su već videli njegov stan iz svih uglova, saznali za cenu stanarine i uslove - i zakazali su gledanje zato što su zaista zainteresovani da iznajme. Milan nije morao da pokazuje stan milion puta – već najviše dva.

Zato je Milan i ostavio ovakav komentar u formularu City Expert ankete o zadovoljstvu zakupodavaca iz juna 2019. godine:

“Saradnja skoro 5 godina. Bez zamerki. Sve pohvale”

Želite da izdamo Vašu nekretninu u naredna 3 dana?

Prepustite izdavanje profesionalcima. Za više informacija popunite formular ispod i očekujte uskoro naš poziv.

City Expert
Izdajem stan u Beogradu
Izdavanje stanova Beograd