Agencija za promet nekretnina

Saveti za vlasnike
Cena kvadrata u Beogradu - Prosečne cene kvadrata po opštinama

Ukoliko planirate prodaju stana, ovo je pravi trenutak da oglasite svoju nekretninu na City Expert-u, i da na najefikasniji i najsigurniji način dođete do željenih kupaca! 

Pravni saveti
Pravni izazovi i moguća rešenja u procesu legalizacije objekata u Srbiji

Legalizacija objekata je postupak kojim se nezakonito izgrađeni objekti, odnosno objekti izgrađeni bez građevinske dozvole ili odobrenja za izgradnju, dovode u sklad sa zakonom i priznaju kao legalni. Ova tema je od velike važnosti u Srbiji, gde se broj nelegalno izgrađenih objekata procenjuje na oko pet miliona.

Pravni saveti
Kako uknjižiti stan?

Pravo svojine na nepokretnosti stiče se upisom u katastar nepokretnosti. Ugovor o kupovini stana predstavlja samo osnov sticanja (iustus titulus) a neophodan je i način sticanja (modus acquirendi) - a to je upis u katastar nepokretnosti. Problem može nastati kada stan koji je predmet prodaje nije uknjižen u katastru nepokretnosti.

Dešavanja u Kragujevcu
Zašto je Kragujevac zaslužio najmoderniji i najluksuzniji kompleks?

Trebalo je vremena da Kragujevac postane prva srpska prestonica i grad koji je po mnogo čemu bio prvi. Trebalo je vremena i da dobije prvi zatvoreni kompleks sa spa i wellness centrom u gradu.

Tržište nekretnina
Izdavanje stanova Rusima - uticaj na cene nekretnina i procedura izdavanja

Sve je veći broj stranih državljana koji odlučuju da se na kraći ili duži vremenski period presele u Srbiju. S obzirom na trenutnu situaciju u svetu, najveći broj tih državljana su Rusi, koji se odlučuju da iznajme ili kupe nektretnine na teritoriji naše zemlje. Prema javno objavljenim informacijama u Srbiji je trenutno između 30.000 i 50.000 Rusa.

Pravni saveti
Maloletnici u ulozi kupaca i prodavaca stanova

Porodični zakon jasno je propisao koje pravne poslove može da preduzima lice koje nema potpunu poslovnu sposobnost koja se stiče sa navršenih 18 godina života a isti zakon pravi razliku između mlađih i starijih maloletnika.

Saveti za vlasnike
Prodajem stan Beograd - koji su koraci prodaje stana u Beogradu?

Kako prodati stan u Beogradu na najbrži i najefikasniji način? Koje korake je neophodno napraviti kako biste to postigli?

Pravni saveti
Porez na imovinu - kada se plaća i ko je obveznik poreza?

Naš narod je iznedrio izreku, “mora samo da se umre i da se plati porez”. Da li ste znali da se porez na imovinu u Srbiji može platiti čak iz 4 puta u toku godine? Porez na imovinu se utvrđuje na godišnjem nivou u ukupnom iznosu, ali je omogućeno da se tako utvrđen iznos plaća tromesečno, dakle četiri puta godišnje i to u roku od 45 dana od dana početka tromesečja. Međutim, to ne sprečava poreskog obveznika da ga isplati i jednokratno.

Saveti za vlasnike
5 najbitnijih koraka u prodaji kuće

Odlučili ste da prodate svoju kuću, ali ne znate kako da to učinite. Odredili ste jednu cenu na  koju se niko već izvesno vreme ne javlja. Kada prodajete kuću, potrebno je da znate nekoliko stvari, kako bi proces tekao glatko. U ovom tekstu saznaćete kako da se na što bezbolniji i bolji način pripremite za prodaju kuće i kako da u što kraćem roku to ostvarite. Cena je samo jedan od razloga zbog kojih može da se desi da prodaja ne teče po planu, ali daleko od toga da je jedini.

Savetujemo Ruse
Kako Rusi mogu da dobiju stambeni kredit u Srbiji?

Sve više stranih državljana odlučuje se za život u Srbiji, a osim što iznajmljuju stanove, sve više njih s

Savetujemo Ruse
Idealna lokacija za život Rusa u Beogradu

Koja lokacija je najbolja za život u Beogradu, pitanje je od milion dolara, a odgovor na ovo pitanje prvenstveno zavisi od preferencija koje svaki pojedinac ima.

Savetujemo Ruse
Ruske škole u Beogradu

Ukoliko ste stanovnik Rusije i privremeno ili trajno boravite u Srbiji sa decom, u ovom tekstu saznaćete sve o svim ruskim školama na teritoriji Beograda.

Pravni saveti
Depozit za stan - šta je i kako se određuje visina depozita za izdavanje stana?

Kada dođe do toga da se useljavate u nov stan, u trenutku potpisivanja ugovora, vlasnik stana će verovatno zahtevati depozit, tačnije određenu sumu novca, koji predstavlja garanciju kojom se zakupodavac osigurava da nepokretnost neće biti oštećena, odnosno da će biti vraćena u prvobitno stanje.

Saveti za vlasnike
Hitno prodajem stan - kako prodati stan u najkraćem roku?

Hitna prodaja stanova zahteva dobru organizaciju i efikasno delovanje. Pročitajte naš tekst i saznajte kako da na lak način prodate stan u najkraćem roku.

Saveti za vlasnike
Prodajem stan - Odakle počinjem i koji su moji koraci?

Prodajem stan, ali kako da kompletnu proceduru obavim najefikasnije?

Pages