Izdajete nekretninu

Saveti za vlasnike
Šta određuje vrednost nekretnine?

Želite da prodate ili izdate nekretninu, ali niste sigurni po kojoj ceni? Cena zavisi od mnogo faktora. Tako na primer ako želite da prodate svoj stan, cena će zavisiti najviše od lokacije, stepena sređenosti, spratnosti, strukture, orijentisanosti, mikrolokacija. Ukoliko pak želite da izdate stan na cenu zakupa će uticati godina gradnje zgrade, spratnost, okolina, parking mesta, kvadratura stana, opremljenost.

Tržište nekretnina
Miloš Mitić

Već smo pisali o tome kako je zdravstvena situacija u zemlji ove godine uticala na tržište nekretnina, ali nismo se pozabavili jednim njegovim delom. Pandemija je zadala težak udarac turizmu i ugostiteljstvu, i veliki broj malih biznisa je morao da (nadamo se, privremeno) napusti prostorije. Sa druge strane, mnoge kompanije su prebacile svoje poslovanje na rad od kuće, pa više nemaju potrebu za poslovnim prostorom koji su ranije zauzimale. Pitali smo Miloša Mitića, operativnog direktora City Experta, za komentar na dešavanja na tržištu poslovnih prostora.

Saveti
Kako iskoristiti vreme između dva izdavanja nekretnine

Biti vlasnik nekretnine za izdavanje podrazumeva određene odgovornosti. Njihovo efikasno i blagovremeno ispunjavanje u mnogome će vam olakšati život i učiniti vas uspešnijima u ovom poslu. Ignorisanje vaših obaveza, ma koliko trenutno delovalo jednostavnije, na duge staze vam, osim manjih prihoda, može doneti i značajne probleme.

Saveti
5 pitanja koje svaki stanodavac treba da pita

Kada izdajete nekretninu bitno vam je ko će živeti u njoj, iz mnogo razloga, kao i da oni koji žive u vašoj nekretnini za izdavanje zadovoljavaju vaše kriterijume. Stoga je neophodno da im postavite pitanja koja će vam omogućiti da izvršite selekciju. Pripremili smo vam 5 osnovnih pitanja koja će vam pomoći da pronađete stanare koji su dobri za vas. Naravno, vi listu uvek možete dopuniti pitanjima koja su vama bitna.