Kupovina stana

Saveti
Pronađite savršen porodični dom - Pet ključnih stavki!
Jedna od najvažnijih odluka koje stoje pred svakom porodicom je odabir mesta za život. U svom budućem domu članovi porodice će provesti najveći deo svog vremena i stvoriti bezbrojne uspomene, stoga je jasno da je promišljena odluka od velike važnosti.
Saveti
Maksimiziranje prostora: Saveti za uređenje malih prostora

U svetu gde je svaki kvadratni metar bitan, naučiti kako najbolje iskoristiti mali prostor može biti ključno. Uređenje malih prostora može biti izazov, ali sa pravim savetima i trikovima, možete transformisati bilo koji mali prostor u komforan, funkcionalan i privlačan kutak. U ovom blogu, pružićemo vam nekoliko saveta kako da maksimalno iskoristite prostor tako da izgleda veće.

Pravni saveti
Vanbračna zajednica – ljubav u kojoj prava nisu ista

Institut vanbračne zajednice je primer kako pravne norme u zakonskoj regulativi u Republici Srbiji nisu ujednačene.

Ustavom Republike Srbije i Porodičnim zakonom, vanbračna zajednica je izjednačena sa bračnom zajednicom. Vanbračni partneri uživaju ista prava kao i supružnici. Porodičnim zakonom je propisano da se vanbračnom zajednicom smatra trajnija zajednica života žene i muškarca, među kojima nema bračnih smetnji. Dakle, akcenat je na nepostojanju smetnji da se zaključi brak, da se radi o zajednici muškarca i žene, jer naš pravni sistem ne dozvoljava istopolne brakove, i njenoj trajnosti koja se ceni u svakom konkretnom slučaju.

Pravni saveti
Maloletnici u ulozi kupaca i prodavaca stanova

Porodični zakon jasno je propisao koje pravne poslove može da preduzima lice koje nema potpunu poslovnu sposobnost koja se stiče sa navršenih 18 godina života a isti zakon pravi razliku između mlađih i starijih maloletnika.

Nove zgrade i projekti / Pravni saveti
Osnovni pojmovi koje treba da razumete ukoliko kupujete stan u novogradnji

Prilikom kupovine stana u novogradnji potrebno je da imate znanje o osnovnoj dokumentaciji sa kojom ćete se susresti. U ovom tekstu pojašnjavamo šta svaki dokument znači, kako bismo vam olakšali proces kupovine novogradnje.

Savetujemo Ruse
Detaljan vodič za Ruse: Kako kupiti stan u Srbiji?

Sve više stranih državljana, među kojima je najviše Rusa, odlučuje se da kupi nekrenina u Beogradu. Međutim, iako većina stranaca ima spreman novac za kupovinu stana, postoje mnoge poteškoće sa kojima se strani državljani suočavaju, a jedna od glavnih je jezik, ali i dokumentacija.

Pravni saveti
Koje poreske pogodnosti ima kupac prvog stana?

Ukoliko se radi o kupcu prvog stana, bez obzira da li je dužan da plati porez na prenos apsolutnih prava ili PDV, propisana su određena oslobođenja. Uslovi koje kupac treba da ispuni su prilično slični za obe vrste poreza.

Pravni saveti
Prilikom kupoprodaje stana posavetujete se sa svojim agentom za nekretnine i advokatom

U našem narodu je prilično zastupljeno mišljenje da znamo sve da odradimo sami. Zbog toga se ljudi neretko odlučuju da samostalno obave i proces kupoprodaje nepokretnosti.

Pravni saveti
Kupovina stana u braku - posebna imovina kupca ili zajednička svojina supružnika

Kupac koji je u braku prilikom kupovine nepokretnosti treba da odluči da li će predmetna nepokretnost biti njegovo isključivo vlasništvo ili će na njoj posedovati pravo zajedničke svojine sa svojim supružnikom. Treća opcija je da se oba supružnika pojave u ulozi kupca, u kom slučaju je reč o susvojini.

Tržište nekretnina / Saveti
Kako kupiti stan na kredit posle korone?

Miloš Mitić, operativni direktor City Experta, nastavlja sa analizom domaćeg tržišta nekretnina, sa posebnim osvrtom na dva veoma bitna činioca u kupoprodajnom procesu i na promene u njihovom poslovanju koje su nastale u ovoj godini. To su banke i procenitelji.

Pravni saveti
Nema više poreskih prijava! Da li je baš tako?

Stupanjem na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu ("Sl. glasnik RS", br. 86/2019) 1. januara 2020. godine, vesti su bile preplavljene naslovima „kupujete stan - nema više poreskih prijava“. Ne dajte da vas ovakvih naslovi zavaraju. Poreske prijave se podnose i dalje, a promenjen je samo način na kojih ih možete podneti.

Novo iz City Experta
Kako je City Expert učinio kupovinu stana potpuno bezbednom

Uvreženo mišljenje je da je kupovina stana težak i spor proces za koji je potrebno mnogo sreće i živaca.

Saveti
Najtraženije lokacije za kupovinu stana u Novom Sadu

City Expert, jedinstveni servis za promet nekretnina je 2017. godine počeo sa radom u Novom Sadu. Dve i po godine vrednog rada kasnije, dobro smo upoznali lokalno tržište i usput pomogli mnogima da prodaju ili kupe nekretninu u Novom Sadu. Ponuda stanova u City Expert bazi raste iz dana u dan, tako da ako i vi razmišljate da kupite stan u ovom gradu, pročitajte koje su najtraženije novosadske lokacije i pogledajte stanove koje smo izdvojili za vas.

Saveti
Sigurna kupovina stana uz PROJEKTNO FINANSIRANJE

Trend na srpskom tržištu nekretnina je porast kupovine stanova u novogradnji. Po podacima City Expert-u, broj realizovanih kupoprodajnih procesa u 2019. godini u segmentu novogradnje je veći za 20% u odnosu na isti period prošle godine.

Saveti
Na šta sve treba da obratite pažnju kad kupujete stan

Mi znamo koliki je put potrebno preći od guglanja “stanovi na prodaju Beograd” do žurke za useljenje, pa smo odlučili da Vam pomognemo da na taj put krenete spremni i obavešteni. Za samo dve godine, završili smo preko 500 kupoprodajnih procesa - i svakom od 500 kupaca pomogli da nađe savršen dom.

Pages