Zakup stana bez provizije

Saveti
Stanovi za studente! Šta sve treba da znate ako prvi put iznajmljujete nekretninu u Beogradu
Četvrti april obeležava se među studentima kao dan sećanja na Žarka Marinovića, ubijenog tokom velikih studentskih protesta 1936. godine. Kao član Komunističke partije Jugoslavije i student, Marinović se borio protiv fašizma i za očuvanje autonomije univerziteta, a od 1955. godine se 4. april obeležava kao Dan studenata Beogradskog univerziteta. Na današnji dan se nameću različita pitanja o studentima i njihovom položaju u društvu, a problem koji je postao posebno viralan jeste stanovanje u prestonici i visoke cene rente za budžet studenata.
Savetujemo Ruse
Detaljan vodič za Ruse: Kako da iznajmite nekretninu sigurno, lako i bez plaćanja agencijske provizije

U poslednje vreme sve je više stranih državljana, naročito ruskih, koji dolaze u Srbiju. Mnogi od njih nemaju svoju nekretninu u Beogradu, zbog čega se odlučuju da iznajme stan za život. Međutim, već sa prelaskom granice susreću se sa mnogim poteškoćama, a neke od njih su svakako jezik, ali i dokumentacija.

Dešavanja u Nišu
Sve lepote Niša koje ne smete propustiti

Niš je najveći grad u jugoistočnoj Srbiji i tokom istorije je uvek bio na raskršću između istoka i zapada. U ovom gradu rođena su čak i dva rimska cara, Konstantin Veliki i Konstacije III, a u njemu su se susreli i Veliki župan Stefan Nemanja i nemački car Fridrih I Barbarosa 1189. godine. Nakon pada Beograda u Prvom svetskom ratu, Niš je postao privremena prestonica Kraljevine Srbije.