Kupovina stana na kredit

Savetujemo Ruse
Kako Rusi mogu da dobiju stambeni kredit u Srbiji?

Sve više stranih državljana odlučuje se za život u Srbiji, a osim što iznajmljuju stanove, sve više njih s

Nove zgrade i projekti
SVE NA JEDNOM MESTU: Mir i udobnost za 150 € mesečno

Petak, 17 sati. Vraćate se sa posla i nakon stresnog dana jedino što želite jeste da što pre stignete kući. Međutim, saobraćajne gužve u prestonici su svakodnevica, a ukoliko živite u starom delu Beograda, na mostovima će vas sačekati kolone vozila i nervozni vozači koji trube, pa vam je dodatna količina stresa zagarantovana.

Pravni saveti
Projektno finansiranje kao unosan vid poslovanja

Kupci koji su zainteresovani za kupovinu stanova u novogradnji od investitora, verovatno su se se susreli sa terminom projektnog investiranja. U ovom tekstu ćemo pokušati da objasnimo o čemu je zapravo reč.

Saveti
Koliko je rizična kupovina stana pod hipotekom?

Ukoliko ste se odlučili na kupovinu stana uz pomoć stambenog kredita, ono što je sigurno je da ćete se susresti sa terminom hipoteka. Bankarskim rečnikom hipoteka  predstavlja založno pravo na nepokretnosti koje ovlašćuje poverioca da naplati svoje potraživanje prodajom nepokretnosti, u slučaju da dužnik ne isplati dug. Narodski rečeno, hipoteka je garancija banci da će moći da proda nekretninu na koju je stavljena hipoteka i na taj način namiri svoje potraživanje, ukoliko kupac nekretnine ne bude mogao da otplaćuje kredit.