Stambeni krediti

Tržište nekretnina
Uslovi za stambeni kredit - koji su uslovi za podizanje kredita za stan?

Saznajte koji su uslovi za odobrenje stambenog kredita, šta oni podrazumevaju i od čega zavise, kao i po kojim uslovima se određene banke razlikuju.

Saveti za vlasnike
Procenitelj nekretnina - čime se bavi i kada su vam potrebne njegove usluge?

Procena vrednosti nekretnine predstavlja tržišnu vrednost nekrenine koja je potrebna za dobijanje stambenog kredita u bankama. Izveštaj o proceni je obavezan dokument bez kojeg ne možete dobiti stambeni kredit.

Savetujemo Ruse
Kako Rusi mogu da dobiju stambeni kredit u Srbiji?

Sve više stranih državljana odlučuje se za život u Srbiji, a osim što iznajmljuju stanove, sve više njih s

Tržište nekretnina
Zašto se sve više Beograđana seli na periferiju?
Svakodnevne saobraćajne gužve, vrućina u letnjim mesecima, nedostatak zelenih površina, ali i sve veći broj kompanija koje poslovanje izmeštaju u okolini Beograda, neki su od razloga zbog kojih se sve veći broj Beograđana seli na periferiju.
Nove zgrade i projekti / Saveti
Kako se zaštititi prilikom kupovine nedovršenog stana?
Kupovina stana u početnoj fazi gradnje je isplativo rešenje za one koji ne žure sa kupovinom, a žele da uštede novac i ne plate veću cenu kvadrata kada se zgrada završi.
Saveti
Da li ste znali da se većina stanova u Srbiji kupuje za keš?

Više od 70% stanova u Srbiji, u toku prethodne godine, kupljeno je gotovinom. Takođe, postoji veliki broj onih koji ulože ušteđevinu i uz pomoć keš kredita dođu do cifre koja će im omogućiti lagodno useljenje, opremanje, kao i renoviranje.

Saveti
Ovo su uslovi za dobijanje 20.000 evra od države za kupovinu i izgradnju stana ili kuće

Vlada Srbije u tehničkom mandatu usvojila je odluku po kojoj majke koje su dobile ili će dobiti dete posle 1. januara 2022. godine, stiču pravo na subvenciju države za izgradnju, učešće u kupovini i kupovini prvog stana ili kuće. Maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti je 20.000 evra, a sredstva će se obezbediti iz budžeta.

Pravni saveti
Projektno finansiranje kao unosan vid poslovanja

Kupci koji su zainteresovani za kupovinu stanova u novogradnji od investitora, verovatno su se se susreli sa terminom projektnog investiranja. U ovom tekstu ćemo pokušati da objasnimo o čemu je zapravo reč.

Novo iz City Experta
City Expert ulaže 600.000 evra u razvoj Kreditnog savetnika
Kreditni savetnik za pola godine plasirao više od 170 stambenih kredita u vrednosti preko 14 miliona evra
Saveti
Koliko je rizična kupovina stana pod hipotekom?

Ukoliko ste se odlučili na kupovinu stana uz pomoć stambenog kredita, ono što je sigurno je da ćete se susresti sa terminom hipoteka. Bankarskim rečnikom hipoteka  predstavlja založno pravo na nepokretnosti koje ovlašćuje poverioca da naplati svoje potraživanje prodajom nepokretnosti, u slučaju da dužnik ne isplati dug. Narodski rečeno, hipoteka je garancija banci da će moći da proda nekretninu na koju je stavljena hipoteka i na taj način namiri svoje potraživanje, ukoliko kupac nekretnine ne bude mogao da otplaćuje kredit.

Nove zgrade i projekti
Saznajte sve o novom luksuznom kompleksu V12 na Novom Beogradu

Ukoliko tražite kvalitetan i udoban stan u kojem ćete se osećati sigurno i prijatno, nov stambeno-poslovni kompeks V12 na Novom Beogradu može biti pravo mesto za vas.

Tržište nekretnina
Kako letnja sezona utiče na prodaju stanova?

Prema statistici, letnja sezona dosta utiče na celokupnu prodaju, ne samo na tržište nekretnina, jer je pažnja ljudi usmerena uglavnom na letovanja, ali kako ovo drugačije i za mnoge veselije leto utiče na prodaju i kupovinu stanova razgovarali smo sa operativnim direktorom City Experta Milošem Mitićem.

Novo iz City Experta
Upoznajte kreditnog savetnika - novu uslugu City Experta

Koliko vremena je trebalo da unapredimo uslugu Kreditni savetnik i koje benefite ona pruža City Expert korisnicima i svima koji su u potrazi za kreditom ili stanom, razgovarali smo sa Igorom Jovićem, CEO City Experta i Snežanom Vukmirović, kreditnom savetnicom koja će 15 godina iskustva i znanja iskoristiti kako bi pomogla u odabiru najboljeg stambenog kredita.

Saveti
Stambeni krediti za strance

Sa razvojem tržišta nekretnina u našoj zemlji porasla je i zainteresovanost stranih državljana za kupovinu nepokretnosti. City Expert se u svom dugogodišnjem radu na tržištu nekretnina susretao sa različitim dilemama koje su strani državljani imali kada je u pitanju kupovina stana putem stambenog kredita, te smo iz tog razloga odlučili da u ovom tekstu odgovorimo na neka od najčešće postavljenih pitanja.

Saveti
Izračunajte svoju kreditnu sposobnost

“Koliko mogu da se zadužim“? Ovo je pitanje koje je svako od nas postavio sebi u nekom momentu u životu, uglavnom pred neki važan životni događaj poput uzimanja stambenog ili autokredita. U ovom tekstu ćemo otkriti kako da izračunate svoju kreditnu sposobnost i na šta posebno treba obratiti pažnju prilikom ovog procesa.

Pages