Ugovor o zakupu

Saveti
Pet saveta za prvo iznajmljivanje stana u životu!
Traženje novog stana i selidba sami po sebi jesu naporni, a kad je u pitanju prvo iznajmljivanje stana u vašem životu, zadatak je posebno izazovan. Ako niste iskusni, postoji mogućnost da vas nešto neprijatno iznenadi. Kako biste izbegli komplikacije, pripremamo vam ček listu za proveru pre finalnog skoka u samostalan život. Lepa faza je pred vama, zato želimo da uživate u procesu!
Pravni saveti
Bitni i obavezni elementi ugovora o zakupu nepokretnosti

Bitni i obavezni elementi ugovora o zakupu nepokretnosti su ključni za uspostavljanje jasnih pravnih odnosa između zakupodavca i zakupca. U ovom blogu istražujemo osnovne definicije i pravne uslove u vezi sa zakupom o nepokretnosti.

Savetujemo Ruse
Detaljan vodič za Ruse: Kako da iznajmite nekretninu sigurno, lako i bez plaćanja agencijske provizije

U poslednje vreme sve je više stranih državljana, naročito ruskih, koji dolaze u Srbiju. Mnogi od njih nemaju svoju nekretninu u Beogradu, zbog čega se odlučuju da iznajme stan za život. Međutim, već sa prelaskom granice susreću se sa mnogim poteškoćama, a neke od njih su svakako jezik, ali i dokumentacija.

Pravni saveti
Ugovor o zakupu stana - šta je i koji su njegovi elementi?
Kada ste pronašli zakupca kom ćete dati u zakup svoj stan, prelazi se na najvažniji deo – dogovaranje sa njim oko uslova zakupa i zaključenje samog ugovora.
Pravni saveti
Kako vanredno i ratno stanje utiče na ugovore o zakupu i prodaji nekretnina?

U nekoliko proteklih godina uvideli smo kako nepredviđene okolnosti mogu uticati na uobičajan način života i obavljanje svakodnevnih aktivnosti i poslova, a samim tim i pravnih poslova. Pandemija korona virusa je u jednom periodu praktično „paralisala“ čitav svet. Zbog toga je najveći broj zemalja na samom početku pandemije uveo vanredno stanje.

Novo iz City Experta
City Expert Premium usluga - do luksuznih nekretnina brzo i lako

Ukoliko ste pravno lice koje traži stan za svoje zaposlene, radite u ambasadi, strani ste državljanin ili vam je potrebna luksuzna nekretnina, a nemate dovoljno vremena da se posvetite potrazi, renomirana agencija za nekretnine City Expert uvela je novu uslugu za premium klijente čiji je cilj da olakša i ubrza proces pronalaska idealne nekretnine.

Pravni saveti
Zašto je važan ugovor o zakupu nepokretnosti

Nije retka situacija da vlasnici postignu saglasnost o davanju svog stana u zakup, a da sa zakupcem ne zaključe ugovor o zakupu. Mišljenja smo da je ovo velika greška zakupodavaca, koja ih kasnije može „koštati mnogo“.

Saveti
Pet friendly stanovi za izdavanje

Ako imate kućnog ljubimca i podstanar ste, svaka potraga za stanom predstavlja izvor frustracije za vas. Sigurno ste se zapitali, zašto u tako velikom gradu ima tako malo stanova za izdavanje u kojima su kućni ljubimci dobrodošli?

Saveti / Novo iz City Experta / Naši gosti
Ekskluzivni saveti i cake iz City Experta za pronalaženje idealnog stana

Iako nova akademska godina počinje za nekoliko nedelja, mnogi studenti još uvek traže stan u Beogradu. Ako ste među njima, poslušajte savete naše menadžerke Gordane Jović o tome kako da uštedite vreme, sačuvate živce i jednostavno saznate koja nekretnina je dobra, a koju treba da preskočite.

Pravni saveti
Kako rešiti problem sa zakupcem?

Skoro svako ko ima nameru da izda svoj stan susreće se sa određenim strahovima i strepnjama u pogledu mogućih problema sa budućim zakupcima. Šta ako zakupac neće da mi plati zakupninu? Šta ako napravi štetu u mom stanu? Kako da iselim zakupca koji neće da napusti stan? U nastavku ćemo pokušati da damo odgovore na ova pitanja, što Vam može biti od koristi ukoliko naiđete na neki od ovih problema.

Saveti
Kako se predstaviti stanodavcu i napraviti najbolji dogovor o zakupu
Gledajte na to kao na prvi sastanak, a pročitajte i savete koje smo izdvojili za vas, posle više hiljada uspešno spojenih stanodavaca i zakupaca…