Da li mogu da kupim stan tokom vanrednog stanja?

Tržište nekretnina

Da li mogu da kupim stan tokom vanrednog stanja?

Nije nemoguće. Za vreme vanrednog stanja, City Expert je nastavio da posluje uz sve sigurnosne i bezbednosne mere, zahvaljujući činjenici da smo prva srpska online agencija za nekretnine

Tražite stan u Beogradu ili Novom Sadu?

Preporuka Ministarstva zdravlja Republike Srbije je da ne izlazite iz stana, sem bez preke potrebe. Ne morate da kupujete štampane oglase i da dezinfikujete novine, kad vam je na raspolaganju besplatno korišćenje City Expert sajta koji ima najbolje multimedijalne prezentacije nekretnina na tržištu. Udobno se smestite uz šolju kafe ili čaja i otisnite u razgledanje 660 stanova na prodaju u Beogradu ili 275 stanova u Novom Sadu. Naravno da ne morate da ih pogledate sve – u potrazi za savršenim stanom za kupovinu od velike pomoći će vam biti sofisticirana pretraga sa filterima u kojima možete da zadate svoje zahteve, kao što su kraj grada, kvadratura, struktura, spratnost, vrsta grejanja… Svaka nekretnina je detaljno opisana, sa podacima o mesečnim troškovima i mnogim drugim informacijama kojih se možda ne biste ni setili da pitate. Slike uvek govore više nego reči, a kad profesionalne fotografije prate još i video šetnje kroz stan i 360° pogled na svaku prostoriju, jasno vam je da dobijate jedno zaokruženo virtuelno iskustvo gledanja stana iz prve ruke – kao da ste tamo i da ga gledate iz svih uglova. 

Bonus: U slučaju da ne nađete stan koji vam odgovara odmah, možete da sačuvate filtere sa zahtevima i da vam, kad se stan koji odgovara vašim zahtevima pojavi na sajtu, stigne e-mail obaveštenje. 

Kako da pogledate stan?

Pretraga i prezentacija stana su dizajnirani da vam uštede vreme i da vas poštede obilaženja stanova koji ne odgovaraju onome što tražite – u vanrednom stanju to znači veliku razliku. Odlučite se na gledanje stana koji vam se zaista dopao, jednostavnim zakazivanjem gledanja stana direktno sa vlasnikom stana, preko forme na City Expert sajtu. Još prednost našeg načina rada je mogućnost komunikacije sa vlasnikom, bez posrednika. U stvari, mogli bismo da se hvalimo da je City Experta agencija koja vam omogućava da kupite stan po najbezbednijim uslovima, jer se komunikacija svodi na najmanji mogući kontakt i broj uključenih ljudi: dvoje ljudi, vas i vlasnika, što smanjuje mogućnost širenja virusa. To nikako ne znači da ste ostavljeni sami sebi, naši komercijalisti i agenti prodaje su uz vas, preko telefona, sve vreme, od početka do kraja kupovine stana, spremi da vam pomognu savetima i da pregovaraju sa vlasnikom u vaše ime. 

Planiranje vremena i prevoza

Za vreme vanrednog stanja, kretanje je ograničeno na vreme od 5.00 časova do 17.00, a vikendom od 5.00 do 15.00. GSP je uveo vanredne linije (pogledajte raspored vožnji), tako da je potrebno da planirate posetu stanu tako da bezbedno možete da se vratite kući. Obavezno se pridržavajte sigurnosnih mera: držanja rastojanja od 2 m, nošenja maske i rukavica, kako biste zaštitili sebe i osobu koja vam pokazuje stan. 

Banka 

Ako pripadate velikoj većini kupaca koja planira da kupi stan preko stambenog kredita, proverite kako banke posluju za vreme vanrednog stanja. Ponovo, sreća u nesreći je što banke uveliko koriste moderne tehnologije i što imaju redovno ažurirane online prezentacije, tako da nema potrebe da idete u poslovnice da se lično raspitujete. Možete da ih pozovete telefonom ili da im pošaljete e-mail da biste proverili kako se odvija procedura odobravanja stambenog kredita u vreme vanrednog stanja. 

Online katastar

Na svu sreću, od nedavno svi sudovi, notari, advokati i procenitelji, kao i sve banke u Srbiji imaju mogućnost digitalne komunikacije sa katastrom. To znači da bankarski službenici mogu da podnesu zahteve i da preuzmu dokumenta koja su im neophodna da bi klijentima odobrili kredit ili hipoteku (list nepokretnosti, uverenje o prethodnim zahtevima...). Procene nepokretnosti, neophodne za odobravanje kredita, se isto rade preko online katastra. Notari imaju uvid u online katastar pa je i to način da se radi overa.

Kao i City Expert, svi koji učestvuju u složenom lancu kupoprodaje nekretnine rade i u vanrednim uslovima, ali sa malim izmenema. Ovde će vam od nemerljive pomoći biti naši licencirani agenti prodaje, koji rade uobičajeno: radnim danima u redovno radno vreme. Oni će vas najbolje posavetovati u vezi sa procedurom kupovine stana u vanrednim okolnostima. 

Požurite!

Stvari se menjaju iz sata u sat. Ako ste na City Expert sajtu videli stan za prodaju u Beogradu ili u Novom Sadu koji vam se dopada, najbolje je da odmah krenete u akciju. Javite nam se i uz našu pomoć postanite ponosan vlasnik stana u Beogradu ili Novom Sadu za vreme vanrednog stanja. Srećno!

City Expert
Kupite stan u Beogradu bez plaćanja provizije