Kupujem stan u Beogradu

Novo iz City Experta

Došao je dan da se odlučite za ovaj važan korak. Kupovina stana u Beogradu je velika stvar, uostalom kao i kupovina sopstvene nepokretnosti u bilo kom gradu, ali mnogi će vam reći da je to ujedno i najstresniji proces u koji možete da se upustite. Na vama je da se dobro pripremite za ovu proceduru, a na nama je da vam omogućimo da jednostavno i efikasno dođete do stana o kojem ste oduvek maštali. Saznajte kako možete brzo i efikasno kupiti stan u Beogradu.

Kako kupiti stan u Beogradu?

Možda za idealan stan čujete od prijatelja, možda neko prodaje stan u zgradi u kojoij živite, a možda se odlučite da pretražujete stanove preko oglasa. Ono što provereno dovodi do dobrih rezultata jeste započinjanje pretrage onlajn. Na sreću, na City Expert vebsajtu se nalazi bogata ponuda stanova na prodaju i nekoliko veoma korisnih alata koji Vam mogu pomoći da pronađete idealan stan.

1. Izaberite deo grada

Sigurno imate omiljeni deo grada u kojem se nalazi vaš omiljeni park, osnovna škola za koju znate da bi bila idealna za vašu decu i mesto gde najviše volite da šetate. Naš savet je da uvek krenete od vašeg omiljenog dela grada i da tražite stanove baš na toj lokaciji. Kod nas prvo što birate jeste deo grada. Možete izabrati celu opštinu ili samo neke njene delove. Na interaktivnoj mapi ćete videti lokaciju svakog stana, tako da stanove možete pretraživati i po ulicama. „Prošetajte“ malo kroz grad i izdvojite sve stanove koji vam se dopadaju.

City Expert savet: Kada birate lokaciju nemojte se previše vezivati za mesto gde radite i mesto gde se okupljate sa prijateljima, ma koliko god voleli svoj omiljeni kafić. Gledajte koliko dobro je vaš deo grada povezan sa ostatkom Beograda, koliko ima supermarketa i prodavnica, da li se škole, vrtići, parkovi i šetališta nalaze u blizini i da li je vaša ulica prepuna automobila ili ima slobodnog mesta za parking.

2. Odredite budžet

Sigurno je da ste već razmišljali o finansijama kada ste odlučili da kupujete stan u Beogradu. Ukoliko ste keš kupac imaćete kraću i jednostavniju proceduru same kupovine, ali kako najveći broj kupaca zapravo finansira kupovinu putem stambenog kredita, odmah ćemo vam reći da vam za to treba dodatnih mesec dana. Što, u principu, i nije mnogo, jer vam to taman daje vremena da prikupite svu dokumentaciju, da se pripremite za selidbu i da isplanirate šta ćete kupiti od nameštaja i kako ćete opremiti stan.

City Expert savet: Imajte na umu da je budžet neka polazna tačka od koje krećete i da bi trebalo još na početku da definišete budžet za kupovinu stana. Na našem sajtu možete odrediti cenovni rang i gledati samo one stanove koji vam se uklapaju u budžet. Naš savet je da uvek izaberete malo veću cenu koja ide preko vašeg budžeta, kako ne biste propustili neku dobru priliku. Naši agenti svakako vode proces pregovora i sigurno će vam pomoći da pregovarate u vezi sa cenom.

3. Izaberite tip stana

Možda ste oduvek sanjali o velikom stanu sa pogledom na krovove Beograda. Možda vam je u interesu da kupite manji stan koji biste kasnije izdavali. A, možda tražite topao porodični dom i planirate proširenje porodice, pa vas interesuju samo dupleksi u širem centru grada. Sve to možete podesiti tokom same pretrage i sve to možete da birate prema vašim potrebama.

City Expert savet: Koliko god da je primamljivo da imate nekoliko spavaćih soba, birajte stanove koji imaju velike sobe i otvoren prostor. U dnevnim sobama provodite najviše vremena i veoma je važno da se u tom prostoru osećate slobodno.

4. Zamislite idealan stan

Na našem sajtu se nalaze filteri za pretragu koje možete koristiti da izdvojite stanove o kojima ste uvek sanjali. Da li su to stanovi u potkrovlju sa krovnim terasama, stanovi u novim zgradama, stanovi sa terasom i parking mesto, salonci sa visokim plafonima ili isključivo najnoviji tip stolarije - sve to možete birati na samoj stranici za pretragu.

City Expert savet: Obavezno tražite stan sa parking mestom, slobodnim parkingom zgrade ili garažom. Uvek je bolje raspitati se i obezbediti sebi parking mesto, nego tražiti mesto za parkiranje. Naravno, ovo sve zavisi od dela grada koji gledate, ali bolje je i da ovo odredite unapred.

5. Krenite u virtuelno razgledanje

Kada pronađete stan koji vam odgovoara, vreme je da krenete u virtuelno razgledanje. Pogledajte fotografije, 360 prezentaciju i video snimak i otkrijte sve detalje u vezi sa vašim omiljenim stanom. Pogledajte informacije o opremljenosti zgrade, pa vidite da li zgrada ima lift, obezbeđenje, dodatne objekte, zajedničke objekte, ostave i podrum. Pogledajte koliko iznosi mesečno održavanje i koliki je iznos godišnjeg poreza. Nakon što ste se detaljno upoznali sa nekretninom, vreme je za sledeći korak.

City Expert savet: obavezno proučite tlocrt, interaktivni plan prostorija. On će vam pomoći da zaista zamislite sebe u novom stanu.

6. Zakažite gledanje

Gledanje nekretnine zakazujete onlajn, preko našeg automatskog sistema zakazivanja. Tu birate datum i vreme gledanja, a mi vaš zahtev prosleđujemo vlasniku. Nakon što vlasnik odobri vaš zahtev, vi ćete preko automatskog sistema dobiti njegove kontakt podatke i tada ćete moći da promenite termin gledanja ukoliko vlasniku ne odgovara i da komunicirate telefonom ili email-om.

City Expert savet: odvojite vreme za gledanje nekretnine i nemojte da žurite. Spremite pitanja za vlasnika nekretnine i slobodno pitajte sve što želite. Ovo je pravo vreme za direktnu komunikaciju.

7. Pregovarajte!

Posle gledanja stana naš agent će vas kontaktirati kako biste zajedno dali ponudu i isplanirali budžet. Agenti vode ceo proces pregovora i posreduju i za vas i za vlasnika stana kako biste došli do zajedničkog cilja – do uspešne realizacije prodaje.

City Expert savet: budite otvoreni za pregovore! Prihvatite savet vašeg agenta za nekretnine i slobodno prepustite proces pregovaranja vašem agentu.

8. Rešite sve pravno-administrativne procese

Kada kupite stan čeka vas dosta pravno-administrativnih poslova koje uz dobru podršku možete završiti bez mnogo muke! Potrebno je da stan upište u katastru nepokretnosti na vaše ime, da sve račune za komunalne usluge prepišete na vaše ime i da na kraju, da promenite adresu prebivališta! Sve to su finalni koraci posle kojih je stan konačno vaš. Agenti će vas podsetiti i na povraćaj PDV, kao i na oslobađenje od poreza na prenos apsolutnih prava.

City Expert savet: koliko god da vam ove procedure deluju naporno, najbolje je odmah rešiti sva ta pitanja, da biste kasnije zaista mogli da uživate u svom novom domu.

9. Zaboravite na proviziju!

Naši kupci ne plaćaju proviziju prilikom kupovine stana. Naše usluge posredovanja su besplatne za sve kupce!

Pre nekoliko godina, kada smo osnovali City Expert želeli smo da omogućimo svim kupcima da brzo, lako i sigurno pronađu idealan stan i da za celu tu uslugu ne plaćate posredničku proviziju.