Depozit

Saveti
Pet saveta za prvo iznajmljivanje stana u životu!
Traženje novog stana i selidba sami po sebi jesu naporni, a kad je u pitanju prvo iznajmljivanje stana u vašem životu, zadatak je posebno izazovan. Ako niste iskusni, postoji mogućnost da vas nešto neprijatno iznenadi. Kako biste izbegli komplikacije, pripremamo vam ček listu za proveru pre finalnog skoka u samostalan život. Lepa faza je pred vama, zato želimo da uživate u procesu!
Pravni saveti
Depozit za stan - šta je i kako se određuje visina depozita za izdavanje stana?

Kada dođe do toga da se useljavate u nov stan, u trenutku potpisivanja ugovora, vlasnik stana će verovatno zahtevati depozit, tačnije određenu sumu novca, koji predstavlja garanciju kojom se zakupodavac osigurava da nepokretnost neće biti oštećena, odnosno da će biti vraćena u prvobitno stanje.

Pravni saveti
Kako rešiti problem sa zakupcem?

Skoro svako ko ima nameru da izda svoj stan susreće se sa određenim strahovima i strepnjama u pogledu mogućih problema sa budućim zakupcima. Šta ako zakupac neće da mi plati zakupninu? Šta ako napravi štetu u mom stanu? Kako da iselim zakupca koji neće da napusti stan? U nastavku ćemo pokušati da damo odgovore na ova pitanja, što Vam može biti od koristi ukoliko naiđete na neki od ovih problema.

Saveti
5 pitanja koje svaki stanodavac treba da pita

Kada izdajete nekretninu bitno vam je ko će živeti u njoj, iz mnogo razloga, kao i da oni koji žive u vašoj nekretnini za izdavanje zadovoljavaju vaše kriterijume. Stoga je neophodno da im postavite pitanja koja će vam omogućiti da izvršite selekciju. Pripremili smo vam 5 osnovnih pitanja koja će vam pomoći da pronađete stanare koji su dobri za vas. Naravno, vi listu uvek možete dopuniti pitanjima koja su vama bitna.

Saveti
Osnovni pojmovi

Često se događa da nam neki pojmovi u vezi sa iznajmljivanjem/izdavanjem stana nisu najjasniji.