Izdavanje

Pravni saveti
Ugovor o zakupu stana - šta je i koji su njegovi elementi?
Kada ste pronašli zakupca kom ćete dati u zakup svoj stan, prelazi se na najvažniji deo – dogovaranje sa njim oko uslova zakupa i zaključenje samog ugovora.
Saveti za vlasnike
Izdajem stan - Da li se isplati i kako započeti - City Expert
Planirate da izdate stan, a ne znate odakle da počnete? Pročitajte naš tekst i saznajte zašto je ovo isplativ biznis i kako da izvučete najbolje iz njega.
Saveti
Kako najlakše izdati stan
Izdavanje stana ne mora da bude noćna mora!
Pravni saveti
Da li svi stanari potpisuju ugovor o zakupu?

Prilikom izdavanja stana moguće je da ga zakupi samo jedan zakupac koji će u njemu živeti sam, ali nije retka ni situacija da u zakupljenom stanu živi više lica. Ono što vlasnike stanova zanima jeste da li ugovor o zakupu zaključuju samo sa jednim zakupcem ili sa svakim od lica koje će u njemu stanovati.

Tržište nekretnina
Koje lokacije studenti biraju i kako se kreću cene tih stanova?

Neizvesna situacija sa koronom i mogućim ponovnim zatvaranjem veoma je uticala na to kada će studenti ući u potragu za stanom, pa je ove godine potražnja na nižem nivou u odnosu na prethodne kada su već krajem avgusta mnogi stanovi bili izdati.

Zanimljivosti
Kada mladi napuštaju dom svojih roditelja?

Napuštanje doma nije prijatna situacija, bez obzira da li se radujemo samačkom životu i novim avanturama ili nam teško pada odvajanje od porodice i odlazak u nepoznato. Prema istraživanju Eurostata u Evropskoj uniji mladi napuštaju roditeljski dom u svojoj 26 godini života. Međutim, statistika nije ista za sve zemlje Evropske unije.

Saveti za vlasnike
5 načina da izdate svoj stan po višoj ceni

Postoji više načina da povećate vrednost nekretnine koju izdajete. Ali ne brinite, to ne znači da morate da uložite previše novca u renoviranje i skup nameštaj. U ovom članku govorićemo o pametnim ulaganjima i idejama koja mogu da naprave osetnu razliku za vaš lični budžet kada je u pitanju mesečna kirija. Evo 5 načina da povisite kiriju svog stana bez prevelikog ulaganja.

Saveti za vlasnike
Kako da izdavanje postane biznis

Izdavanje stanova može biti unosan posao, pogotovo u poslovnim i univerzitetskim centrima kao što su Beograd i Novi Sad. Ako ste vlasnik stana za izdavanje, sigurno već znate mnogo stvari iz sopstvenog iskustva. A ako ste novi u ovom poslu ili tek razmišljate da se upustite u preduzetničke vode, ovo će vam biti dragoceni saveti za početak. U svakom slučaju, nije zgoreg podsetiti se nekih opštih pravila u vezi uspešnog izdavanja nekretnine. Počnimo.

Tržište nekretnina
Koliko možete da zaradite ako izdajete stan u Novom Sadu?

Interesovanje za život u Novom Sadu je sve veće iz godine u godinu. Osim studenata koji su najbrojniji zakupci, još jedna činjenica utiče na ovaj trend - to je razvoj poslovnog sektora, posebno IT segmenta. Zato izdavanje stanova u Novom Sadu može da bude unosan posao, ako znate kako.

Saveti
Šta treba da znate pre nego što iznajmite stan
Septembar je vezan za nove početke. Bilo da dolazite da studirate u novi grad ili počinjete samostalan život, iznamljivanje stana je svakako veliki korak u vašem životu. Da bismo vam pomogli da iz ovog iskustva izađete srećni i zadovoljni, sastavili smo listu saveta koje treba da uzmete u obzir prilikom planiranja ove važne akcije.
Saveti
Kako iskoristiti vreme između dva izdavanja nekretnine

Biti vlasnik nekretnine za izdavanje podrazumeva određene odgovornosti. Njihovo efikasno i blagovremeno ispunjavanje u mnogome će vam olakšati život i učiniti vas uspešnijima u ovom poslu. Ignorisanje vaših obaveza, ma koliko trenutno delovalo jednostavnije, na duge staze vam, osim manjih prihoda, može doneti i značajne probleme.

Novo iz City Experta / Saveti
Stan na dan - vaš put do dobre zarade

Imate stan koji dajete u zakup ili planirate da investirate u nekretninu koju ćete izdavati? Da li želite da zarađujete mnogo više nego sada? Od 30 do preko 200 evra dnevno?

Novo iz City Experta / Saveti
Kako funkcioniše City Expert?
„Zašto bismo izabrali City Expert?“ jedno je od najčešćih pitanja onih koji se prvi put susreću sa našom kompanijom. Postoji nekoliko jednostavnih, ali važnih razloga koji nas čine pravim izborom za sve koji žele da oglase svoju nekretninu ili da pronađu novi dom.
Saveti
Kako odabrati pravog zakupca
Mi težimo tome da se svako izdavanje zaključi na zadovoljstvo obe strane. Da biste lakše mogli da zamislite šta tačno želite, evo nekoliko zaključaka koje smo izvukli iz dosadašnjeg iskustva.
Saveti
Kako formirati visinu kirije
Jedno od pitanja koje često čujemo je: Kako formirati visinu kirije? Morate proceniti nekoliko važnih stavki.

Pages