Izdavanje stanova

Pravni saveti
Bitni i obavezni elementi ugovora o zakupu nepokretnosti

Bitni i obavezni elementi ugovora o zakupu nepokretnosti su ključni za uspostavljanje jasnih pravnih odnosa između zakupodavca i zakupca. U ovom blogu istražujemo osnovne definicije i pravne uslove u vezi sa zakupom o nepokretnosti.

Saveti za vlasnike
Besplatna procena vrednost nekretnine

Procena vrednosti nekretnine daje važne smernice vlasnicima o tome kako da formiraju cenu nekretnine za proda

Tržište nekretnina
Izdavanje stanova Rusima - uticaj na cene nekretnina i procedura izdavanja

Sve je veći broj stranih državljana koji odlučuju da se na kraći ili duži vremenski period presele u Srbiju. S obzirom na trenutnu situaciju u svetu, najveći broj tih državljana su Rusi, koji se odlučuju da iznajme ili kupe nektretnine na teritoriji naše zemlje. Prema javno objavljenim informacijama u Srbiji je trenutno između 30.000 i 50.000 Rusa.

Savetujemo Ruse
Idealna lokacija za život Rusa u Beogradu

Koja lokacija je najbolja za život u Beogradu, pitanje je od milion dolara, a odgovor na ovo pitanje prvenstveno zavisi od preferencija koje svaki pojedinac ima.

Savetujemo Ruse
Ruske škole u Beogradu

Ukoliko ste stanovnik Rusije i privremeno ili trajno boravite u Srbiji sa decom, u ovom tekstu saznaćete sve o svim ruskim školama na teritoriji Beograda.

Novo iz City Experta / Dešavanja u Novom Sadu
Upoznajte City Expert tim iz Novog Sada

Dobra komunikacija i poštovanje su ključ uspešnog poslovanja

Nekretnine su ono što nas povezuje, ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu. Pre tačno pola decenije odlučili smo da proširimo svoje poslovanje na grad koji sa pravom nosi epitet multinacionalne i multikulturalne metropole u malom. To je dokazao i City Expert tim iz Novog Sada, u kojem, kako kažu, ne postoji viša ili niža pozicija, već postoji tim ljudi koji su tu da pomognu svom kolegi, budu prijatelji, uče zajedno na greškama i veselo dele uspehe.

Pravni saveti
Da li svi stanari potpisuju ugovor o zakupu?

Prilikom izdavanja stana moguće je da ga zakupi samo jedan zakupac koji će u njemu živeti sam, ali nije retka ni situacija da u zakupljenom stanu živi više lica. Ono što vlasnike stanova zanima jeste da li ugovor o zakupu zaključuju samo sa jednim zakupcem ili sa svakim od lica koje će u njemu stanovati.

Tržište nekretnina
Potražnja za stanovima skočila, stranci plaćaju kiriju i preko 700 evra

Korona virus je prošle godine zaustavio kretanje svih nas. Putovanja su se uglavnom svela na obilazak prirodnih lepota Srbije, dok su stranci u manjem broju dolazili i živeli u Beogradu. Da se situacija poboljšala ovog leta dokazuju statistički podaci po kojima sve više naših građana traži stanove, dok je za čak 40% skočila potražnja stranih građana koji traže stanove preko 700 evra.

Pravni saveti
Zašto je važan ugovor o zakupu nepokretnosti

Nije retka situacija da vlasnici postignu saglasnost o davanju svog stana u zakup, a da sa zakupcem ne zaključe ugovor o zakupu. Mišljenja smo da je ovo velika greška zakupodavaca, koja ih kasnije može „koštati mnogo“.

Tržište nekretnina / Novo iz City Experta
Ekskluzivna prodaja i izdavanje nekretnina!

Svi vlasnici stanova za izdavanje ili prodaju žele da nađu (za)kupca što je moguće brže, kao i da prodaju/izdaju stan što je moguće povoljnije. Zato često oglašavaju svoju nekretninu preko više agencija i portala za nekretnine, misleći da time povećavaju vidljivost nekretnine i šanse da nađu (za)kupca. Ali naše iskustvo govori drugačije.

Pages