Izdavanje stanova

Pravni saveti
Bitni i obavezni elementi ugovora o zakupu nepokretnosti

Bitni i obavezni elementi ugovora o zakupu nepokretnosti su ključni za uspostavljanje jasnih pravnih odnosa između zakupodavca i zakupca. U ovom blogu istražujemo osnovne definicije i pravne uslove u vezi sa zakupom o nepokretnosti.

Tržište nekretnina
Izdavanje stanova Rusima - uticaj na cene nekretnina i procedura izdavanja

Sve je veći broj stranih državljana koji odlučuju da se na kraći ili duži vremenski period presele u Srbiju. S obzirom na trenutnu situaciju u svetu, najveći broj tih državljana su Rusi, koji se odlučuju da iznajme ili kupe nektretnine na teritoriji naše zemlje. Prema javno objavljenim informacijama u Srbiji je trenutno između 30.000 i 50.000 Rusa.

Savetujemo Ruse
Idealna lokacija za život Rusa u Beogradu

Koja lokacija je najbolja za život u Beogradu, pitanje je od milion dolara, a odgovor na ovo pitanje prvenstveno zavisi od preferencija koje svaki pojedinac ima.

Savetujemo Ruse
Ruske škole u Beogradu

Ukoliko ste stanovnik Rusije i privremeno ili trajno boravite u Srbiji sa decom, u ovom tekstu saznaćete sve o svim ruskim školama na teritoriji Beograda.

Novo iz City Experta / Dešavanja u Novom Sadu
Upoznajte City Expert tim iz Novog Sada

Dobra komunikacija i poštovanje su ključ uspešnog poslovanja

Nekretnine su ono što nas povezuje, ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu. Pre tačno pola decenije odlučili smo da proširimo svoje poslovanje na grad koji sa pravom nosi epitet multinacionalne i multikulturalne metropole u malom. To je dokazao i City Expert tim iz Novog Sada, u kojem, kako kažu, ne postoji viša ili niža pozicija, već postoji tim ljudi koji su tu da pomognu svom kolegi, budu prijatelji, uče zajedno na greškama i veselo dele uspehe.

Saveti za vlasnike
Besplatna procena vrednost nekretnine

Procena vrednosti nekretnine daje važne smernice vlasnicima o tome kako da formiraju cenu nekretnine za proda

Pravni saveti
Da li svi stanari potpisuju ugovor o zakupu?

Prilikom izdavanja stana moguće je da ga zakupi samo jedan zakupac koji će u njemu živeti sam, ali nije retka ni situacija da u zakupljenom stanu živi više lica. Ono što vlasnike stanova zanima jeste da li ugovor o zakupu zaključuju samo sa jednim zakupcem ili sa svakim od lica koje će u njemu stanovati.

Tržište nekretnina
Potražnja za stanovima skočila, stranci plaćaju kiriju i preko 700 evra

Korona virus je prošle godine zaustavio kretanje svih nas. Putovanja su se uglavnom svela na obilazak prirodnih lepota Srbije, dok su stranci u manjem broju dolazili i živeli u Beogradu. Da se situacija poboljšala ovog leta dokazuju statistički podaci po kojima sve više naših građana traži stanove, dok je za čak 40% skočila potražnja stranih građana koji traže stanove preko 700 evra.

Pravni saveti
Zašto je važan ugovor o zakupu nepokretnosti

Nije retka situacija da vlasnici postignu saglasnost o davanju svog stana u zakup, a da sa zakupcem ne zaključe ugovor o zakupu. Mišljenja smo da je ovo velika greška zakupodavaca, koja ih kasnije može „koštati mnogo“.

Tržište nekretnina / Novo iz City Experta
Ekskluzivna prodaja i izdavanje nekretnina!

Svi vlasnici stanova za izdavanje ili prodaju žele da nađu (za)kupca što je moguće brže, kao i da prodaju/izdaju stan što je moguće povoljnije. Zato često oglašavaju svoju nekretninu preko više agencija i portala za nekretnine, misleći da time povećavaju vidljivost nekretnine i šanse da nađu (za)kupca. Ali naše iskustvo govori drugačije.

Tržište nekretnina
Miloš Mitić

Već smo pisali o tome kako je zdravstvena situacija u zemlji ove godine uticala na tržište nekretnina, ali nismo se pozabavili jednim njegovim delom. Pandemija je zadala težak udarac turizmu i ugostiteljstvu, i veliki broj malih biznisa je morao da (nadamo se, privremeno) napusti prostorije. Sa druge strane, mnoge kompanije su prebacile svoje poslovanje na rad od kuće, pa više nemaju potrebu za poslovnim prostorom koji su ranije zauzimale. Pitali smo Miloša Mitića, operativnog direktora City Experta, za komentar na dešavanja na tržištu poslovnih prostora.

Saveti
Saznajte zašto vlasnici "Stana na dan" masovno prelaze na dugoročno izdavanje

Prazan stan može biti trošak! Dok se ne stabilizuje situacija prouzrokovana pandemijom virusa COVID19 preporučujemo svim vlasnicima koji imaju nekretninu za kratkoročno izdavanje da izdaju nekretninu na dugoročan period i obezbede sebi siguran prihod u narednim mesecima.

Saveti
Do stana u par koraka

Studenti, srećan vam početak akademske godine! Nadamo se da ste našli odgovarajući smeštaj, a ako niste, pročitajte savete o tome kako da uštedite vreme, sačuvate živce i nađete stan po meri.

Tržište nekretnina / Novo iz City Experta
Kako je korona uticala na tržište nekretnina u Srbiji… i šta će biti dalje?

Miloš Mitić, operativni direktor City Experta, je rezimirao tri kvartala godine koju je obeležila globalna pandemija. Kako je korona uticala na tržište nekretnina u Srbiji, na cene nekretnina i ponašanje učesnika u procesu – od kupaca, preko agencija i banaka, pa sve do državnih institucija?

Novo iz City Experta
Uputstvo za BESKONTAKTNO GLEDANJE STANA za vlasnike i (za)kupce

Upravo ste dobili SMS poruku sa potvrdom zakazanog  ‘beskontaktnog gledanja stana’ u terminu (datum i vreme). Sledeći korak je da se dogovorite oko aplikacije za koju ćete koristiti za video komunikaciju.

Pages