Podstanar

Novo iz City Experta / Saveti
Da li se lakše izdaje namešten ili prazan stan?

Kupovina nameštaja kada opremate stan za izdavanje može biti popriličan trošak.

Novo iz City Experta / Saveti
5+5 pravila dobrog slaganja stanodavaca i podstanara - Deo drugi

Svi odnosi su dvosmerni, pa tako i oni na relaciji stanodavca i zakupca. Da bi bili kvalitetni i uspešni, neophodno je da obe strane znaju što više o drugoj strani. Mi, osim što posredujemo u izdavanju ili pronalaženju nekretnina, trudimo se ovim tekstovima, da budemo i posrednici u dobrim i dugotrajnim odnosima onih koje smo na ovaj način spojili.

Saveti
5 pitanja koje svaki stanodavac treba da pita

Kada izdajete nekretninu bitno vam je ko će živeti u njoj, iz mnogo razloga, kao i da oni koji žive u vašoj nekretnini za izdavanje zadovoljavaju vaše kriterijume. Stoga je neophodno da im postavite pitanja koja će vam omogućiti da izvršite selekciju. Pripremili smo vam 5 osnovnih pitanja koja će vam pomoći da pronađete stanare koji su dobri za vas. Naravno, vi listu uvek možete dopuniti pitanjima koja su vama bitna.

Novo iz City Experta / Saveti
5+5 pravila dobrog slaganja stanodavaca i podstanara

Svako ko je ikada bio u procesu iznajmljivanja stana, bilo kao stanodavac ili zakupac, zna koliko to može da bude komplikovano, pa čak i neprijatno i problematično. Može, ali i ne mora. Kao i svaki odnos sa drugom osobom i ovaj može da bude uspešan. Potrebno je malo dobre volje, otvoren um i poštovanje druge strane. Postoje određena pravila koja znatno olakšavaju ovaj odnos. Ako ih se pridržavate, šansa za dugotrajnom i uspešnom saradnjom je velika.