Poreska prijava

Pravni saveti
Porez na kapitalne dobitke

Prilikom prodaje nepokretnosti prodavci treba da vode računa i o porezu na kapitalne dobitke. Nisu retke situacije da prodavci ovu poresku obavezu smetnu sa uma, najčešće iz neznanja da ona uopšte i postoji. Međutim, Poreska uprava će ovaj porez obračunati, a poreski obveznik će se naći u riziku da protiv njega bude pokrenut i prekršajni postupak zbog poreskog prekršaja.

Pravni saveti
Nema više poreskih prijava! Da li je baš tako?

Stupanjem na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu ("Sl. glasnik RS", br. 86/2019) 1. januara 2020. godine, vesti su bile preplavljene naslovima „kupujete stan - nema više poreskih prijava“. Ne dajte da vas ovakvih naslovi zavaraju. Poreske prijave se podnose i dalje, a promenjen je samo način na kojih ih možete podneti.

Pravni saveti
Oslobađanje od poreza prilikom kupovine stana
Kada se odlučite za kupovinu stana, mogućnost oslobađanja od dodatnih troškova će vam sigurno olakšati ceo proces i omogućiti da sa manje brige započnete novo poglavlje svog života. Kako biste izbegli nedoumice u vezi sa plaćanjem poreza i mogućnošću da ga se oslobodite, pročitajte naš blog i prevaziđite sve izazove koji se mogu pojaviti.
Pravni saveti
Kako je zakon uredio pitanje poreza na izdavanje nepokretnosti i koje su poreske obaveze zakupodavca?
Porez na prihode od nepokretnosti uređen je Zakonom o porezu na dohodak građana...