Zakupac

Saveti za vlasnike
Kako u roku od 3 dana možete da izdate svoju nekretninu pouzdanim stanarima?

Iako mnogi maštaju o tome da imaju još jednu nekretninu koja im može doneti dodatnu mesečnu zaradu, nije sve tako jednostavno kako izgleda. Mnogi vlasnici koji žele da izdaju stan ili kuću, pa čak i poslovni prostor imaju problem sa “nepouzdanim” zakupcima. Kako znati da će zakupac zaista čuvati svoj novi dom kao da je njegov?

Pravni saveti
Zaštićeni stanari – večiti podstanari?

U Srbiji trenutno postoji nekoliko hiljada zaštićenih stanara. Prema poslednjim procenama reč je oko 3.000 građana, od kojih oko 1.400 živi u Beogradu.

Novo iz City Experta
Nova opcija za (za)kupce: Pogledajte stan preko video poziva!

Ako tražite stan za kupovinu ili najam u Beogradu ili Novom Sadu, možda vam se čini da ste pred većim izazovom nego ranije, pre svega zbog opšteg straha od širenja virusa. Da li je uopšte moguće bezbedno naći stan u doba korone?

Novo iz City Experta / Saveti
5+5 pravila dobrog slaganja stanodavaca i podstanara - Deo drugi

Svi odnosi su dvosmerni, pa tako i oni na relaciji stanodavca i zakupca. Da bi bili kvalitetni i uspešni, neophodno je da obe strane znaju što više o drugoj strani. Mi, osim što posredujemo u izdavanju ili pronalaženju nekretnina, trudimo se ovim tekstovima, da budemo i posrednici u dobrim i dugotrajnim odnosima onih koje smo na ovaj način spojili.

Novo iz City Experta / Saveti
5+5 pravila dobrog slaganja stanodavaca i podstanara

Svako ko je ikada bio u procesu iznajmljivanja stana, bilo kao stanodavac ili zakupac, zna koliko to može da bude komplikovano, pa čak i neprijatno i problematično. Može, ali i ne mora. Kao i svaki odnos sa drugom osobom i ovaj može da bude uspešan. Potrebno je malo dobre volje, otvoren um i poštovanje druge strane. Postoje određena pravila koja znatno olakšavaju ovaj odnos. Ako ih se pridržavate, šansa za dugotrajnom i uspešnom saradnjom je velika.

Saveti
Kako formirati visinu kirije
Jedno od pitanja koje često čujemo je: Kako formirati visinu kirije? Morate proceniti nekoliko važnih stavki.