Nova usluga: ekskluzivna prodaja i izdavanje nekretnina!

Tržište nekretnina / Novo iz City Experta

Ekskluzivna prodaja i izdavanje nekretnina!

Svi vlasnici stanova za izdavanje ili prodaju žele da nađu (za)kupca što je moguće brže, kao i da prodaju/izdaju stan što je moguće povoljnije. Zato često oglašavaju svoju nekretninu preko više agencija i portala za nekretnine, misleći da time povećavaju vidljivost nekretnine i šanse da nađu (za)kupca. Ali naše iskustvo govori drugačije. Ako nekretnina ima dobar odnos cene i kvaliteta, i ako je oglašena pravoj ciljnoj grupi – uopšte ne mora da se oglašava na mnogo mesta. Dovoljno je jedno - za ostvarenje svih ciljeva. 

City Expert je poznat kao agencija za nekretnine kod koje (za)kupci ne plaćaju proviziju, a vlasnici plaćaju najnižu moguću proviziju (1.8% sa uračunatim PDV-om za prodaju i 48% sa uračunatim PDV-om za izdavanje). Uz novu City Expert uslugu smo otišli još dalje u želji da Vam pružimo najbolje uslove na tržištu. Ako potpišete ugovor o ekskluzivnoj prodaji ili izdavanju nekretnine, možete da računate na odlične benefite: 

1. Veliki popust na proviziju

Ako odlučite da Vaš stan oglasite isključivo preko City Experta, bez oglašavanja preko drugih agencija ili portala za promet nekretnina, ostvarićete, pre svega, veliki popust na proviziju. Vlasnici stanova koji se odluče za ekskluzivnu prodaju/izdavanje preko nas, mogu da računaju na proviziju od 1.2% (sa uračunatim PDV-om) za prodaju, odnosno 36% (sa uračunatim PDV-om) za izdavanje.

2. Veća vidljivost nekretnine

Pored toga, Vaša nekretnina će da bude ekskluzivno promovisana putem svih marketinških kanala koje koristimo. To znači da će Vašu nekretninu videti više korisnika i da se šanse da je prodate/izdate u kratkom roku znatno povećavaju.

Obaveze klijenata koji potpišu ugovor o ekskluzivnom zastupanju sa City Expertom

Ako se odlučite za ovaj vid saradnje sa City Expertom, morate da znate da je ekskluzivan status privilegija koja sa sobom nosi i određene obaveze. Zato u nastavku teksta pročitajte šta su prednosti ekskluzivne prodaje i izdavanja nekretnine, šta obaveze vlasnika nekretnine i kako se saradnja uspostavlja. 

EKSKLUZIVNA PRODAJA NEKRETNINE

1. Šta su prednosti potpisivanja ekskluzivnog ugovora za prodaju nekretnine?

Prednosti potpisivanja ekskluzivnog ugovora su znatno umanjena posrednička provizija (1.2% ugovorene prodajne cene za vreme trajanja ekskluziviteta), dodatno angažovanje od strane marketinškog tima i agenata, kao i veća vidljivost vaše nekretnine na sajtu.

2. Šta su obaveze klijenata koji se odluče na ekskluzivan ugovor za prodaju sa City Expertom?

Obaveze klijenata koji se odluče za ekskluzivni ugovor sa City Expertom su: 

  • Plaćanje umanjene posredničke provizije u visini od 1.2% ugovorene prodajne (u koju je uračunat i PDV od 20%) za vreme trajanja ekskluziviteta, što određuje vlasnik nekretnine, u daljem tekstu: Nalogodavac.
  • Nalogodavac za vreme trajanja ekskluziviteta predmetnu nepokretnost ne može prodati kupcu do kog je došao sam ili putem drugog posrednika. U slučaju kršenja ove odredbe Nalogodavac se obavezuje da Posredniku izmiri ugovorenu kaznu u visini od 1.8 % prodajne cene (u koji je uračunat i PDV od 20%) za koju je postigao dogovor sa Posrednikom, uključujući i usmeno izmenjenu prodajnu cenu od momenta te izmene.
  • Nalogodavac ne može oglašavati predmetnu nepokretnost samostalno ili putem drugog posrednika. U slucaju kršenja ove odredbe Nalogodavac se obavezuje da Posredniku izmiri ugovorenu kaznu u visini od 1.8% prodajne cene (u koji je uračunat i PDV od 20%) za koju je postigao dogovor sa Posrednikom, uključujući i usmeno izmenjenu prodajnu cenu od momenta te izmene.
  • Ukoliko Nalogodavac jednostrano raskine ovaj ugovor tokom trajanja perioda ekskluziviteta obavezuje se da Posredniku izmiri ugovorenu kaznu u visini od 1.8% prodajne cene (u koji je uračunat i PDV od 20%) za koju je postigao dogovor sa Posrednikom, uključujući i usmeno izmenjenu prodajnu cenu od momenta te izmene.

3. Koliko traje ekskluzivan ugovor za prodaju nekretnine? 

Eksluzivni ugovor se zaključuje na minimum dva meseca, a može da se produži po želji. Postoji i mogućnost zaključivanja ugovora na neograničeno, odnosno dok se nekretnina ne proda. 

4. Kako se zaključuje ekskluzivan ugovor za prodaju?

Ekskluzivni ugovor se zaključuje putem elektronske pošte u dogovoru sa komercijalom ili direktno na terenu sa fotografom.

EKSKLUZIVNO IZDAVANJE NEKRETNINE

1. Šta su prednosti potpisivanja ekskluzivnog ugovora za izdavanje nekretnine?

Prednosti potpisivanja ekskluzivnog ugovora su znatno umanjena posrednička provizija od 36% (sa uračunatim PDV-om), dodatno angažovanje od strane marketinškog tima i agenata, veća vidljivost vaše nekretnine na sajtu.

2. Šta su obaveze klijenata koji se odluče na ekskluzivan ugovor za izdavanje sa City Expertom?

Obaveze klijenata koji se odluče za ekskluzivni ugovor sa nama:

  • Plaćanje umanjene posredničke provizije u visini od 36% ugovorene prodajne (u koju je uračunat i PDV od 20%) za vreme trajanja ekskluziviteta, što određuje vlasnik nekretnine, u daljem tekstu: Nalogodavac.
  • Nalogodavac za vreme trajanja perioda ekskluziviteta ne može dati u zakup zakupcu do kog je došao sam ili putem drugog posrednika. U slučaju kršenja ove odredbe Nalogodavac se obavezuje da Posredniku izmiri ugovornu kaznu u visini od 48% one mesečne zakupnine za koju je postigao dogovor sa Posrednikom, uključujući i usmeno izmenjenu zakupninu od momenta te izmene.
  • Nalogodavac ne može oglašavati predmetnu nepokretnost samostalno ili putem drugog posrednika. U slučaju kršenja ove odredbe Nalogodavac se obavezuje da Posredniku izmiri ugovorenu kaznu u visini od 48% one mesečne zakupnine za koju je postigao dogovor sa Posrednikom, uključujući i usmeno izmenjenu zakupninu od momenta te izmene.
  • Ukoliko Nalogodavac jednostrano raskine ovaj ugovor tokom trajanja ekskluziviteta, dužan je da Posredniku isplati iznos očekivane naknade (48% one mesečne zakupnine za koju je postigao dogovor sa Posrednikom, uključujući i usmeno izmenjenu zakupninu od momenta te izmene).

3. Koliko traje ekskluzivan ugovor za izdavanje? 

Ekskluzivni ugovor se zaključuje na minimum jedan mesec (u zavisnosti od cenovnog ranga nekretnine), a može da se produži po želji. Postoji i mogućnost zaključivanja ugovora na neograničeno, odnosno dok se nekretnina ne izda.

4. Kako se zaključuje ekskluzivan ugovor za izdavanje?

Ekskluzivni ugovor se zaključuje putem elektronske pošte u dogovoru sa komercijalom ili direktno na terenu sa fotografom.

Zato, ako ste vlasnik nekretnine za izdavanje ili prodaju, pozivamo Vas da isprobate našu novu uslugu.

Uštedite vreme, zahvaljujući efikasnom oglašavanju i najboljem sajtu za promet nekretnina, koji će Vam dovesti zainteresovanog i obaveštenog kupca/zakupca u najkraćem mogućem roku, a pritom i novac, zahvaljujući dodatno sniženoj, a već najnižoj proviziji na tržištu!

Za sva pitanja u vezi ekskluzivne prodaje ili izdavanja vaše nekretnine, stojimo Vam na raspolaganju na broju 011 44 26 000. Javite nam se!

Izdajem stan u Beogradu