Cene nekretnina

Tržište nekretnina
Mit ili stvarnost o jeftinim stanovima: Koliko je poskupeo kvadrat za bezbednjake?
Cene takozvanih jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Srbiji još jednom su poskupele. Šta donosi izmena Zakona i koliko sada iznose cene kvadrata, saznajte u nastavku bloga.
Saveti za vlasnike
Pet najčešćih grešaka koje vlasnici stanova prave u proceni svoje nekretnine!
Ukoliko posedujete nekretninu i spremni ste da je izdate u zakup ili prodate, ključno važna stavka na samom početku je ispravna procena njene vrednosti. Možda mislite da to nije tako teško i verovatno ste čuli da je zlatno pravilo naći prosek cena nekretnina sličnih vašoj u istom naselju. To je dobar orijentir jer cenu svake nekretnine u najvećoj meri definiše stanje na tržištu, odnosno ponuda i potražnja u datom trenutku. S tim u vezi, možete se naći u situaciji kada je bolje da sačekate ili pak ubrzate prodaju svoje imovine.
Tržište nekretnina
Da li će situacija u Ukrajini uticati na cene nekretnina u Srbiji?

U noći između 23. i 24. februara Rusija je napala Ukrajinu zbog čega je u toj zemlji proglašeno ratno stanje. Dok Ukrajinci u kolonama napuštaju svoju zemlju, grupa zapadnih zemalja na čelu sa Sjedinjenim Američnim Državama, Evropskom unijom i Velikom Britanijom odlučila je da blokira pristup određenim ruskim bankama finansijskom sistemu SWIFT i na taj način uvede dodatne restriktivne mere protiv ruske Centralne banke kako bi kaznila Kremlj za invazija na Ukrajinu.

Tržište nekretnina
Kako letnja sezona utiče na prodaju stanova?

Prema statistici, letnja sezona dosta utiče na celokupnu prodaju, ne samo na tržište nekretnina, jer je pažnja ljudi usmerena uglavnom na letovanja, ali kako ovo drugačije i za mnoge veselije leto utiče na prodaju i kupovinu stanova razgovarali smo sa operativnim direktorom City Experta Milošem Mitićem.

Saveti za vlasnike
5 načina da izdate svoj stan po višoj ceni

Postoji više načina da povećate vrednost nekretnine koju izdajete. Ali ne brinite, to ne znači da morate da uložite previše novca u renoviranje i skup nameštaj. U ovom članku govorićemo o pametnim ulaganjima i idejama koja mogu da naprave osetnu razliku za vaš lični budžet kada je u pitanju mesečna kirija. Evo 5 načina da povisite kiriju svog stana bez prevelikog ulaganja.

Tržište nekretnina / Novo iz City Experta
Kako je korona uticala na tržište nekretnina u Srbiji… i šta će biti dalje?

Miloš Mitić, operativni direktor City Experta, je rezimirao tri kvartala godine koju je obeležila globalna pandemija. Kako je korona uticala na tržište nekretnina u Srbiji, na cene nekretnina i ponašanje učesnika u procesu – od kupaca, preko agencija i banaka, pa sve do državnih institucija?

Saveti
Planirate da kupite stan? Evo šta treba da znate!

Tržište nekretnina u Beogradu je aktivno, tražnja i dalje nadmašuje ponudu, a ne postoji razlog da se ovaj trend ne nastavi i u budućnosti.

Novo iz City Experta
trend rasta cena nekretnina u Beogradu

U poslednjih par godina, a naročito 2018. godine primećen je znatan rast cena nekretnina u Beogradu. Ekspanzija novogradnje, velika potražnja za stanovima i povoljni krediti kod banaka su glavni razlog za trend rasta cene nekretnina u Beogradu. Da li je taj porast opravdan ili ne?