Oslobođenje od poreza

Pravni saveti
Kako izbeći porez na kapitalnu dobit?

Saznajte više o tome kako izbeći plaćanje poreza na kapitalnu dobit i prema Zakonu ostvariti svoje pravo nakon prodaje stana. Informišite se na vreme!

Saveti za vlasnike
Kakve poreze plaćam kada prodam nekretninu?

Ukoliko želite da prodate stan, treba da znate da postoje određene obaveze koje ste dužni da platite državi. Većina poreza u Republici Srbiji, kada je reč o prodaji nekretnina, plaćaju kupci, ali postoje i oni koji padaju na teret prodavca. Jedan od poreza koji plaćaju vlasnici nekretnina jeste porez na kapitalnu dobit.

Pravni saveti
Ko zapravo plaća porez na prenos apsolutnih prava?

Da bismo odgovorili na pitanje da li porez na prenos apsolutnih prava plaća prodavac ili kupac, moramo da razdvojimo zakonske odredbe koje regulišu ovu materiju od prakse u oblasti prometa nepokretnosti.

Pravni saveti
Nema više poreskih prijava! Da li je baš tako?

Stupanjem na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu ("Sl. glasnik RS", br. 86/2019) 1. januara 2020. godine, vesti su bile preplavljene naslovima „kupujete stan - nema više poreskih prijava“. Ne dajte da vas ovakvih naslovi zavaraju. Poreske prijave se podnose i dalje, a promenjen je samo način na kojih ih možete podneti.