Kako se razlikuje prodaja stana za vreme vanrednog stanja?

Saveti / Novo iz City Experta

Kako se razlikuje prodaja stana za vreme vanrednog stanja?

Neke stvari su ostale iste, a neke su se promenile. Jedina stvar koja se nikad neće promeniti je činjenica da je uz City Expert agenciju za nekretnine prodaja stana je najbrža i najbezbednija. Ako ste zainteresovani da prodate stan za vreme vanrednog stanja pogledajte koje su razlike u odnosu na svakodnevnu prodaju.

1. Oglašavanje stana za prodaju

City Expert je doneo nov način predstavljanja nekretnine koju do sad niko nije uspeo da prevaziđe. Za svaku nekretninu pravimo multimedijalnu prezentaciju koja uključuje profesionalne fotografije, video snimak i tlocrt stana koji je povezan sa pogledom od 360° na svaku prostoriju. Zahvaljujući prezentaciji i svim detaljnim informacijama u vezi sa nekretninom, korisnici našeg sajta mogu da virtuelno prošetaju kroz vaš stan za prodaju, da ga pogledaju iz svakog ugla i da steknu pravu sliku o njemu. To smanjuje broj fizičkih poseta/gledanja stana, ali i dovodi samo stvarno zainteresovane kupce.

NORMALNO STANJE:

Nazovete City Expert u Beogradu na 011 44 26 000 ili u Novom Sadu na 021 3 400 400. Mi vam pošaljemo fotografa. Media materijal će za jedan radni dan biti obrađen i postavljen na City Expert sajt.

VANREDNO STANJE:

Nazovete City Expert u Beogradu na 011 44 26 000 ili u Novom Sadu na 021 3 400 400. Mi vas uputimo kako da sami snimite svoj stan, jer smo društveno odgovorna kompanija. Za vreme trajanja vanrednog stanja, naši fotografi ne izlaze na teren, kako ne bi dovodili ni sebe ni vas u opasnost.

Ne brinite, uz pomoć priručnika za slikanje i uz našu pomoć, fotografisanje i snimanje će proći kako treba, a media materijal koji nam pošaljete će za jedan radni dan biti obrađen i postavljen na City Expert sajt.

2. Provera dokumentacije

NORMALNO STANJE:

Osnov uspešne prodaje stana je validna dokumentacija kojom dokazujete vlasništvo nad stanom. Vlasnička dokumenta su: vlasnički list, kupoprodajni ugovor, ugovor o poklonu, ugovor o doživotnom izdržavanju, rešenje o nasleđivanju. U slučaju da stan ima više vlasnika, potrebno je da dobijete saglasnost svih suvlasnika za prodaju.  

Važno je i da su svi računi za komunalije na vaše ime izmireni, da ne postoji dug prema nekom komunalnom preduzeću. U City Expertu je uredna vlasnička dokumenacija na prvom mestu prioriteta - nekretnina ne može biti oglašena kod nas ako ne može da se proda. 

VANREDNO STANJE:

Kao i za vreme normalnog stanja, dokumentacija prolazi kroz rigoroznu proveru naših agenata prodaje i tima advokata. Bezbednost je sad podignuta na još viši nivo, a naši agenti prodaje će vas uputiti kako da sakupite neophodnu dokumentaciju.

3. Komunikacija sa potencijalnim kupcima

NORMALNO STANJE:

Naši i vaši kupci su dobro obavešteni, jer su već videli vašu nekretninu iz svih uglova i sve detalje u vezi sa njom. Sledeća prednost našeg načina rada, osmišljena da štedi i vaše vreme i vreme kupca je automatizacija komunikacije i direktna komunikacija sa kupcem. Ako kupac želi da vidi stan uživo, kontaktiraće vas preko forme na sajtu, a vi ćete dobiti sms poruku sa predloženim terminom gledanja. Sami birate da li vam termin odgovara ili ne i odgovarate sms porukom.

VANREDNO STANJE:

Ništa se nije promenilo, komunikacija se dešava isto kao u normalnom stanju.

4. Pokazivanje stana/poseta kupca

NORMALNO STANJE:

Dolazite u stan u dogovoreno vreme i upoznajete se sa kupcem, bez agenta prodaje. Naši agenti prodaje ne izlaze na teren. Dvoje ljudi se lakše dogovori nego troje, a agent prodaje je u kontaktu sa vama preko telefona, da vam pruži odgovore na sva pitanja i da vam pomogne oko prodaje. 

Posle posete agent će vam preneti reakcije i, nadamo se, ponudu kupca. Naravno, agent je tu da vas bezbedno sprovede kroz ceo kupoprodajni proces, da vodi pregovore, da se u saradnji sa timom advokata pobrine da pravna strana posla bude besprekorna itd.

VANREDNO STANJE:

Sve je isto kao u normalnom stanju, uz pojačane mere zaštite od Covid-19, po preporuci Ministarstva zdravlja. Vodite računa o ličnoj higijeni, perite ruke, nosite rukavice i masku, držite bezbedno rastojanje.

Posle posete, agent vam telefonskim putem prenosi reakciju kupca i dalje se sve nastavlja kao u normalnom stanju.

5. Dogovor postignut, kupac želi da kupi vaš stan

NORMALNO STANJE:

Oko 80% kupaca su kreditni kupci, pa proces dalje teče ovako. Predaje se zahtev za list nepokretnosti u nadležnoj Službi za katastar nepokretnosti. List nepokretnosti se zatim preuzima iz katastra, agent ga, uz ostala dokumenta, prosleđuje City Expert timu advokata za pravljenje predugovora. Kreditnim kupcima je predugovor neophodan da bi podneli zahtev za kredit u banci. List nepokretnosti je potreban i proceniteljima, jer je od njihove procene vrednosti stana zavisi iznos kredita koji će banka da odobri kupcu.

VANREDNO STANJE:

Naš tim advokata pravi predugovor BEZ lista nepokretnosti. Prilikom overe, notar, koji ima pristup posebnoj online strani u katastru, proverava sve podatke i štampa list nepokretnosti. Kupac nosi predugovor i list nepokretnosti u banku da preda zahtev za kredit. Procenitelji rade procenu vrednosti stana takođe na osnovu online katastra.

Činjenica da je za vreme vanrednog stanja sve online doprinosi da proces teče jednostavnije, bez kompromitovanja bezbednosti prodaje. Sva dokumentacija koja je potrebna za zaključenje prodaje je i dalje proverena i sigurna za vas kao prodavca.

6. Potpisivanje ugovora

NORMALNO STANJE:

Sa kupcem idete na potpisivanje i overu kupoprodajnog ugovora kod notara.

VANREDNO STANJE:

Ništa se nije promenilo.

Nadamo se da smo vam makar malo pomogli i odgovorili na pitanja koja imate. Prodaja stana za vreme vanrednog stanja je malo otežana, ali nije nemoguća. Još ako imate prave profesionalce na svojoj strani, šanse za brzu i uspešnu prodaju se povećavaju. Javite nam se.

City Expert
Kupite stan u Beogradu bez plaćanja provizije
Najniža provizija na tržištu za vlasnike stanova